Πιερρακάκης: Ο ΑΦΜ γίνεται ταυτότητα και αριθμός για όλες τις συναλλαγές

Τι είπε για το δίκτυο 5G και την ανησυχία για τις επιπτώσεις  

Ο αριθμός του ΑΦΜ θα είναι η ταυτότητα για όλες τις συναλλαγές μας δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ

Πιερρακάκης: Ποιες νέες ψηφιακές υπηρεσίες ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α., Προσωπικός Aριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α. αλλά και ΑΜΚΑ μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλλά και στην ταυτότητα «θα αναγράφεται μόνος  ο προσωπικός αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού, ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα» εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το  νέο σύστημα θα είναι έτοιμο το 2022, πιθανότατα. 

Για τη μορφή που θα έχει πλέον η ταυτότητα ο υπουργός δήλωσε ότι θα μοιάζει με  το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία. 

ΑΜΚΑ και ΑΦΜ Τέλος: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός κοινωνικής ασφάλισης

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τις  οπτικοακουστικές παραγωγές. «Υπάρχει ένα κίνητρο που αφορά τις παραγωγές στην χώρα μας το οποίο θα βελτιωθεί από το 35% στο 40% και αφορά την χρηματοδότηση επιλέξιμων δαπανών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει απλοποίηση της γραφειοκρατίας και σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού θα γίνει προσπάθεια απλοποίησης της γραφειοκρατίας των ίδιων των παραγωγών» τόνισε ο Υπουργός. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά και ελληνικές παραγωγές.

Για το  5G και την ανησυχία  για την επίπτωση που θα έχει στην υγεία ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και να πείθουμε τον κόσμο με βάση την πραγματικότητα, το τι ισχύει. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία». Όπως συμπλήρωσε κάθε χρόνο η επιτροπή ατομικής ενέργειας κάνει έλεγχο σε 2.600 κεραίες και το περσινό αποτέλεσμα έδειξε πως μόλις 4 ήταν πάνω από το όριο και ότι οι κεραίες στην Ελλάδα εκπέμπουν λιγότερο σε ακτινοβολία απ' ό,τι σε άλλες χώρες. Ανέφερε ακόμα ότι  «δε γίνεται να απαιτούμε να είμαστε χώρα που να έχουμε παντού σήμα και πουθενά κεραίες,  πρέπει να έχουμε ένα μέτρο και μια λογική για το πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας». Για τη δημοπρασία τόνισε ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και ότι θα έχει διεξαχθεί  μέχρι το τέλος του χρόνου.  

Για τη δυνατότητα ηλεκτρονικών μεταβιβάσεων ακινήτων ο  κ. Πιερρακάκης  δήλωσε ότι «θα ψηφιοποιήσουμε το φάκελο δηλαδή τα χαρτιά που χρειάζονται και αυτό θα είναι ένα πρόωτο βήμα που θα γίνει το επόμενο διάστημα, όπως και τη μη οφειλή ΤΑΠ και αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι αλλά για να ψηφιοποιηθεί όλο χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερες εγγυήσεις ασφαλείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top