Ελκυστικά πακέτα διακοπών με τη μείωση του ΦΠΑ 

Νέες τιμές στα προϊόντα αλλά και… παράδοξα με δύο συντελεστές  

Η μείωση του ΦΠΑ σε πολλά είδη εστίασης βοηθά και σε πιο ελκυστικά πακέτα διακοπών. Τις νέες τιμές στα προϊόντα αλλά και τα ... παράλογα του συστήματος κατέγραψε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  

Ποια προϊόντα θα αγοράζουμε φθηνότερα από σήμερα

«Η μείωση του ΦΠΑ βοηθάει πάρα πολύ ακόμα και στα είδη εστίασης. θα μειώσει τις τιμές θα γίνουμε πιο ελκυστικοί» δηλώνει ο Δημήτρης Αρβανιτόπουλος, γενικός διευθυντής τουριστικής επιχείρησης. 

Πόσο θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για καφέ, εισιτήρια, σινεμά

Η διαμονή με ημιδιατροφή γίνεται πιο προσιτή καθώς η ενιαία τιμή υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή 13% . Το ίδιο και η διαμονή με πλήρη διατροφή σε μεγάλα ξενοδοχεία με πρωινό μεσημεριανό και βραδινό αλλά και με το σύστημα all inclusive. .

Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση και τουρισμό το «φάρμακο» για τον κορωνοϊό  

Οι μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, όπως ανακοινώθηκαν σήμερα, αποκαλύπτουν και μερικά  παράδοξα, όπως ανάμεσα σε… στις μπύρες, με  τον συντελστή στη μπύρα με αλκοόλ να βρίσκεται στο 24% και χωρίς αλκοόλ στο 13%. Διαφορετικός ΦΠΑ και για τις μεταφορές, όπως π.χ.  στα εισιτήρια των πλοίων, με διαφορετικό ΦΠΑ για επιβάτη και αυτοκίνητο.     

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης κάνουν διαρκείς ελέγχους. Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη. Οι ελεγκτές δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους επιχειρηματίες , προκειμένου να διασφαλίσουν πως όλα θα λειτουργούν ρολόι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top