Γερμανία: Άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα και άλλες 30 χώρες  

TUI: Ελλάδα και Κύπρος στους κορυφαίους προορισμούς για το καλοκαίρι      

To video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την προετοιμασία των ελληνικών ξενοδοχείων σχετικά με την υποδοχή τουριστών το καλοκαίρι του 2020     

Την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Βρετανία, την Ισλανδία, την Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν από τις 15 Ιουνίου πρότεινε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Αύξηση στην επιβατική κίνηση στις αερομεταφορές και σε πτήσεις στην Ελλάδα

Προσωρινή  εξαίρεση αποτελούν για τις χώρες της ΕΕ η Ισπανία και η Νορβηγία, καθώς οι δύο χώρες απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και πέραν τις 15 Ιουνίου.

«Δε φτάσαμε εύκολα σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπήρξαν εντατικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους. Διευκρίνισε ακόμη ότι σε κάποιες χώρες η είσοδος σε τουρίστες ενδεχομένως να επιτρέπεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 15ης Ιουνίου, αναφέροντας ενδεικτικά την Ισπανία.

ΥΠΕΞ: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου  

Σύμφωνα ακόμη με το έγγραφο που υπέβαλε ο κ. Μάας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση που βρίσκεται σε ισχύ για όλον τον κόσμο μέχρι και τις 14 Ιουνίου, θα αντικατασταθεί από λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης για κάθε μία από τις περίπου 200 χώρες τις οποίες αφορά η οδηγία. «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και εξαρτάται από τον καθένα μας το εάν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα», τόνισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει πάντως να πραγματοποιήσει επιχείρηση επαναπατρισμού κατά την διάρκεια του καλοκαιρού.

Η ταξιδιωτική οδηγία εξακολουθεί όμως να ισχύει για όλες τις υπόλοιπες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία. 

TUI: Ελλάδα και Κύπρος στους κορυφαίους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι     

Η Ελλάδα και η Κύπρος περιλαμβάνονται μεταξύ των κυριότερων ταξιδιωτικών προορισμών του γερμανικού τουριστικού Ομίλου TUI, ο οποίος ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα στις 17 Ιουνίου.

Τουρισμός: Πώς οι 29 χώρες της λίστας γίνονται 50 μέσω ασφαλών αεροδρομίων

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI για την Γερμανία, τον Μάρεκ Άντριστσακ, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Κύπρος θα αποτελέσουν τις βασικές αγορές για την φετινή περίοδο, ενώ προγράμματα διακοπών θα υπάρχουν και για την Κροατία και τη Βουλγαρία. Η πρώτη πτήση της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στο Φάρο του Αλγκάρβε, στην Πορτογαλία, και ενδεχομένως στην Μαγιόρκα, ενώ, σε συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, θα υλοποιηθεί δοκιμαστικό πρόγραμμα στο δεύτερο μισό του μήνα, με περιορισμένο αριθμό τουριστών.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τώρα την ταξιδιωτική οδηγία της για τις χώρες της ΕΕ και τέσσερις ακόμη χώρες της Ευρώπης. Είναι σημαντικό βήμα για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προκειμένου να μπορούν να παρουσιάσουν εγκαίρως πακέτα διακοπών», δηλώνει ο κ. Άντριστσακ στο περιοδικό «Business Insider» και προσθέτει ότι η εταιρία του έχει ήδη ετοιμάσει έκτακτο πρόγραμμα για τις πιο αγαπημένες χώρες των Γερμανών για διακοπές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top