Ξενοδόχοι: Δεν ανοίγουμε τη Δευτέρα χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα! 

Θα παραμείνουν κλειστά τα πιο πολλά ξενοδοχεία στην Αθήνα; 

Το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την απόφαση των ξενοδόχων αν θα ανοίξουν ή όχι  

Τα ξενοδοχεία δεν έχουν στη διάθεσή τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρότι ξεκινούν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Η ώρα της απόφασης για τους επαγγελματίες του τουρισμού: Θα ανοίξουν;  

 «Αναμένοντας τα πρωτόκολλα… Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα Μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι Τράπεζες. Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, για αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ» δήλωσε. 

Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου

Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού, Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, κ. Ευγένιος Βασιλικός, σε διαδικτυακή συζήτηση της περασμένης Πέμπτης από το tornosnews.gr εκτίμησαν ότι μέχρι και τα μέσα Ιουνίου ή και έως το τέλος Ιουνίου θα δούμε κλειστά ξενοδοχεία στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πέτσας: Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 

«Οι ξενοδόχοι της Αθήνας θέλουν να ανοίξουν την Δευτέρα 1η Ιουνίου, όπως προβλέπει η κυβερνητική απόφαση, ωστόσο, αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να λάβει αυτήν την απόφαση, καθώς εκκρεμούν σημαντικές διευκρινίσεις ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα εργασιακά, που θα στηρίξουν την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων. Δεν θέλουμε το βιαστικό άνοιγμα να γίνει μπούμερανγκ με κρούσματα κορωνοϊού σε πελάτες και εργαζόμενους. Γι αυτό και χρειάζονται διευκρινίσεις σε σημαντικά λειτουργικά ζητήματα, όπως: Θα υπάρχει δυνατότητα για μπουφέ στο πρωινό; Θα φορούν μάσκα οι εργαζόμενοι στην ρεσεψιόν ή οι σερβιτόροι στα ξενοδοχεία; Και, εν τέλει, με ποιο τρόπο θα υπάρξει μια ισορροπία στην έννοια της φιλοξενίας στο επίπεδο, που έχουμε, και στα μέτρα προστασίας» δήλωσαν.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top