Πέτσας: Κλειστά τα εποχιακά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 

Προμήθεια 4 εκατ. εμβολίων για τη γρίπη του ερχόμενου χειμώνα.  

Kλειστά θα παραμείνουν τα εποχιακά καταλύματα  το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δήλωσε o υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”. Όπως ανέφερε «θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται η μετάβαση στα νησιά μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, για να μην έχουμε πισωγύρισμα».

Πέτσας: Τι αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο 

Για την ενίσχυση του ΕΣΥ ο  κ. Πέτσας δήλωσε ότι στόχος είναι η προμήθεια 4 εκατομμυρίων εμβολίων για τη γρίπη και η αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε 1.200.

Σχετικά με το πακέτο  ενίσχυσης ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης της  ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι «τεράστιο το νούμερο, αλλά και η ευθύνη» και έκανε λόγο για ένα συνεκτικό σχέδιο που θα “μεταμορφώσει” την Ελλάδα. «Δεν θα ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα, θα τα επενδύσουμε», πρόσθεσε.  

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε και στοχευμένες παρεμβάσεις στην εστίαση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καλή επικοινωνία που υπάρχει με τους φορείς του κλάδου.

Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε από την 1η Ιουνίου μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και μειώνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις από το 2021, αλλά σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε ότι «πήγε πίσω λόγω της κρίσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη φιέστα του Ερντογάν στην Αγία Σοφία, την οποία χαρακτήρισε «σαφέστατα προκλητική», όπως και συνολικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο ισχυρή θέση των τελευταίων ετών», τόνισε, επισημαίνοντας ότι  αποδείχθηκε αυτό πρόσφατα στον Έβρο, αλλά και με τη διεθνή αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και των τουρκολιβυκών μνημονίων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top