Ξεκίνησαν οι δηλώσεις στο Taxis - Αγωνιούν οι φορολογούμενοι για παράταση

Νοικοκυριά κι επιχειρήσεις αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν

Σηκώθηκε η αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και οι φορολογούμενοι αγωνιούν όχι μόνο αν θα δοθεί παράταση, αλλά αν θα γίνουν εκπτώσεις στον φόρο εισοδήματος και σε πόσους μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Την ίδια ώρα, η αγορά ζητάει γενναίες ρυθμίσεις και ελαφρύνσεις προκειμένου να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για δεκάδες χιλιάδες «λουκέτα» και ανέργους. 

Επίδομα 800 ευρώ: Προστίθενται ηθοποιοί,τραγουδιστές κι άλλα επαγγέλματα

Από χθες το Taxis υποδέχεται τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, ωστόσο επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν μετά το σοκ της πανδημίας. Λογιστές και φοροτεχνικοί, ζητάνε παράταση ως το φθινόπωρο, ενώ οι φορολογούμενοι θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να επανέλθει η έκπτωση φόρου για εφάπαξ καταβολή και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα να «σπάσουν» τον φόρο σε τουλάχιστον 8 δόσεις, χωρίς προσαυξήσεις. 

Γρίφος οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με τον περσινό. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για εκπτώσεις, αλλά όχι οριζόντιες και μόνο για τους ιδιοκτήτες που υποχρεώθηκαν να πάρουν το 60% του ενοικίου. Με ποια κριτήρια θα γίνει το «ψαλίδισμα»; Οι ιδιοκτήτες θα καλύψουν τις απώλειες; 

Λουκέτο λόγω Covid: Σχεδόν 206.000 επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει ρολά

Πάνω από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τουλάχιστον το 50% των τουριστικών καταλυμάτων κινδυνεύουν με «λουκέτο». Το αίτημα είναι απλό: μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% για να μη χάσουν άλλη ρευστότητα και γενναίες πολύμηνες ρυθμίσεις χρεών.

800 ευρώ και για επαγγελματίες – μικρές επιχειρήσεις

Εν τω μεταξύ, 700.000 επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις συνωστίζονται, εν τω μεταξύ, για την ελάχιστη "ανάσα" των 800 ευρώ. 

«Την άλλη Παρασκευή ειδική ρύθμιση για επιχειρήσεις που απασχολούν ως 20 άτομα» ανέφερε στο OPEN o Άδωνις Γεωργιάδης.

Αγωνία για την πρώτη κατοικία νοικοκυριών- μικρομεσαίων

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί «ξεπαγώνουν» μετά τις 31 Αυγούστου. Θα ξεκινήσει μπαράζ κατασχέσεων, όπως τρέμουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις; Θα υπάρξει δίχτυ προστασίας για εξώσεις επαγγελματιών που θα βρεθούν σε αδυναμία πληρωμής; Τι θα γίνει με την πρώτη κατοικία από την Πρωτομαγιά και μετά; Θα δοθεί παράταση; Θα προστατευθούν τα αδύναμα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι που έχουν υποθηκεύσει το σπίτι τους; 

Πυρά από την αντιπολίτευση για τα μέτρα στήριξης

Η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά για τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση το «μαξιλάρι» ασφαλείας.

«Δεν έχει δικαίωμα αυτά τα χρήματα που έχουν βρεθεί με τις θυσίες του ελληνικού λαού για να χρησιμοποιηθούν σε μια κρίση σαν την σημερινή να μην δίνει λογαριασμό πώς τα χρησιμοποιεί» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων που οδηγεί σε απόγνωση πολλά νοικοκυριά» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top