Έτοιμη για έξοδο στις αγορές η Ελλάδα

Για τη χρηματοδότηση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων 

H Ελλάδα ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές με την "ομπρέλα" της ΕΚΤ. Θεωρητικά μπορεί να πάρει ως 12 δισ. ευρώ  μέσα στους επόμενους μήνες,  ενώ υπάρχει και το "μαξιλάρι" των 20 δισ. ευρώ.    

Eurogroup: Με συμφωνία και χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη

Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να αντλήσει ως 3,5 δισ. ευρώ  μετά την απόφαση του Εurogroup, αλλά θα τα πάρει μόνο ως έσχατη λύση, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς θα γίνει ο έλεγχος από τον ESM. Mορεί να λάβει ακόμα περίπου 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γύρω στο 1,5 δισ.  από την Κομισιόν για την απασχόληση.  

Σταϊκούρας: Δάνεια και μέτρα στήριξης της οικονομίας φέρνει το Eurogroup

Αυτό το σύνολο βοήθειας των 8 δισ. ευρώ δεν είναι επαρκές κι έτσι η Ελλάδα ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές με την "ομπρέλα" της ΕΚΤ. 

«Μπορούμε να διαθέσουμε τη βοήθεια για την κρίση της πανδημίας, σε δύο εβδομάδες, αν στη Σύνοδο Κορυφής το αποφασίσουν» τόνισε ο πρόεδρος τους ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.    

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΝΤΙ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ...   

Το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι πού θα βρεθούν οι πόροι για την ανάκαμψη των οικονομιών από το 2021 και μετά. Η "θολή" λύση του Ταμείου Ανάκαμψης που αποφάσισε το Eurogroup δεν ικανοποίησε ούτε την Αθήνα...   

«Θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη πιο φιλόδοξες – μελλοντικά – ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και με το βλέμμα στραμμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα» τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top