«Περιθώριο αλληλεγγύης» από την τηλεδιάσκεψη ενόψει Εurogroup 

Σε τι συμφώνησαν οι τέσσερις πρόεδροι των ευρωπαϊκών οργάνων

Eurogroup

 "Υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλληλεγγύης στα υφιστάμενα μέσα" για τη χρηματοδότηση των Κρατών Μελών σε σχέση με την ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19 στην οικονομία, σύμφωνα με τους Προέδρους Σαρλ Μισέλ, Μάριο Σεντένο, Κριστίν Λαγκάρντ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, οι οποίοι συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη σήμερα μετά τις συζητήσεις του EWG και προ της συνεδρίασης, αύριο, του Eurogroup.

ΕWG: Λίστα προτάσεων για χρηματοδότηση της αναθέρμανσης της οικονομίας

Πρo της αυριανής συνεδρίαση των μελών της Ευρωομάδας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, συγκάλεσε και προήδρευσε σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψης με τους προέδρους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και της Ευρωομάδας. Οι τέσσερις πρόεδροι εξέτασαν την πρόοδο που σημειώθηκε στην οικονομική ανταπόκριση της ΕΕ στην κρίση του COVID-19.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Συμβουλίου "υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλληλεγγύης μέσα στα υφιστάμενα μέσα και τα θεσμικά όργανα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε πλήρως αυτά τα εργαλεία και να παραμείνουμε ανοιχτοί στο να κάνουμε περισσότερα. Ο στόχος μας είναι σαφής: θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας ".

"Η Ευρωομάδα θα δώσει συνέχεια στην εντολή των ηγετών και αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις. Ως πρόεδρος της συνόδου κορυφής του ευρώ, ο Σαρλ Μισλέλ παραακολουθεί προσεκτικά τις συζητήσεις αυτές. Έχουν διεξαχθεί εντατικές τεχνικές εργασίες τις τελευταίες δέκα ημέρες", αναφέρεται.

"Ο προϋπολογισμός της ΕΕ, η Ενιαία Αγορά και τα άνευ προηγουμένου επίπεδα επενδύσεων, ιδίως πράσινων και ψηφιακών , αποτελούν μέρος της απάντησης. Την επομένη μέρα, η οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη μέλη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερη και πιο δυνατή. Η απάντηση της ΕΕ θα βοηθήσει να τεθεί το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε όλα τα μέλη της Ευρωομάδας να εξετάσουν όλα τα δυνατά μέσα με επινοητικό και εποικοδομητικό τρόπο", καταλήγουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top