Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια στα αντισηπτικά – Έπεσαν οι τιμές

Τι δήλωσε για τα περιστατικά αισχροκέρδειας

Άδωνις Γεωργιάδης

«Και επάρκεια υπάρχει και οι τιμές είναι καλές» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωεργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ 1 για τα αντισηπτικά που είναι απαραίτητα στους πολίτες για την προστασία από τον κορωνοϊό

«Τώρα αν κάπου πάτε και σας ζητήσει κάποιος μια υπερβολική τιμή, θέλω να το πω για να τ ακούσει ο κόσμος να το καταλάβει, δεν πρέπει να δώσετε υπερβολικά λεφτά διότι στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς θα βρείτε πια αντισηπτικά» πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα, 

«Έχουμε προμηθευτεί πρώτη ύλη, ποτέ δεν είχαμε περισσότερους, πάνω από 1. 000 τόνους, έχουμε βάλει καινούρια εργοστάσια στην παραγωγή, έχουμε αδειοδοτήσει νέες παραγωγικές μονάδες των υπαρχουσών βιομηχανιών, έχουνε πάει όλοι την παραγωγή τους στο μάξιμουμ. Πριν από την κρίση είχαμε κάτω από 200.000 τεμάχια την ημέρα, τώρα είμαστε πάνω από τις 750.000 και πάμε για το ένα εκατομμύριο» τόνισε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και. Επενδύσεων. 

Για το ζήτημα της αισχροκέρδειας κάλεσε επίσης τους πολίτες να  κάνουν καταγγελίες: «Μη σας εκμεταλλευτεί κάποιος. Κι αν επαναλαμβάνω πέσει στην αντίληψή σας να κάνετε αμέσως καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτού κι εγώ θα στείλω έλεγχο την άλλη μέρα».

Σχετικά με την αύξηση των τιμών ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Οι τιμές στα αντισηπτικά ανέβηκαν αλλά ανέβηκαν παγκοσμίως. Με τη μείωση του ΦΠΑ πετύχαμε ένα φρένο στην αύξηση των τιμών και μια ελαφρά μείωση. Οι τιμές στα αντισηπτικά στην Ελλάδα είναι στην κάτω καμπύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όχι στην πάνω καμπύλη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top