Επίδομα 800 ευρώ: Στις 37.000 έως τώρα οι αιτήσεις των εργαζομένων

Τι καλούνται να συμπληρώσουν στην αίτηση

Στις 37.000 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr. Η πλατφόρμα άνοιξε τα μεσάνυχτα, για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, σε εργαζομένους που οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς θα το πάρετε

Στην υπεύθυνη δήλωση, που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Έως τις 10 Απριλίου τα 800 ευρώ σε μισθωτούς - ελεύθερους επαγγελματίες

Επίσης, δηλώνουν αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Τα πρώτα επιδόματα των 800 ευρώ θα καταβληθούν στους εργαζόμενους το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα οικονομικής στήριξης 

Όπως είπε, μέχρι τις 10 Απριλίου θα πάρουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι και για όσες επιχειρήσεις μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή, ενώ οι υπόλοιποι που θα αρχίσουν να εγγράφονται από 1 Απριλίου, θα πάρουν τα χρήματα σταδιακά έως 30 Απριλίου. Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία που θα παραλάβουν τα χρήματα.

Αλλάξτε κωδικούς στο Taxis Νet συνιστά η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων!  

Η ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για το σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top