Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς θα το πάρετε

Ποιοι μπορούν να κάνουν την αίτηση

Δείτε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων

Άνοιξε αργά το βράδυ της Τρίτης, η πλατφόρμα supportemployees.yeka. gr για το επίδομα των 800 ευρώ που θα χορηγηθεί στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τετράμηνη αναστολή για φορολογικές υποχρεώσεις και έκπτωση 25%

Έτσι όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένου.

Έως τις 10 Απριλίου τα 800 ευρώ σε μισθωτούς - ελεύθερους επαγγελματίες

Στην ειδική φόρμα θα πρέπει να συμπληρώσουν το ΙΒΑΝ του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρησης της υπεύθυνης δήλωσης της εκάστοτε εταιρείας. 

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με όλα τα μέτρα οικονομικής στήριξης 

Από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 10 Απριλίου οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους, με βάση των λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Σήμερα δηλαδή, 1η Απριλίου θα υποβάλλουν τα στοιχεία τους όσο ασφαλισμένοι έχουν τελευταίο νούμερο στον ΑΦΜ το «1», στις 2 Απριλίου όσοι έχουν το «2» στο τέλος και έτσι θα συνεχιστεί και για τους υπόλοιπους λήγοντες αριθμούς.

Βορίδης: Eπισπεύδονται αποζημιώσεις 22 εκατ. ευρώ σε πληγέντες αγρότες

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Τα πρώτα επιδόματα των 800 ευρώ θα καταβληθούν στους εργαζόμενους το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Αλλάξτε κωδικούς στο Taxis Νet συνιστά η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων!  

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως πρόκειται για μία κρίση «παγκόσμια που έχει κλονίσει συθέμελα το σύνολο των οικονομιών» και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να επεκτείνει την παρέμβαση της και για το επόμενο διάστημα, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.

Ηλεκτρονικά από σήμερα το δελτίο ανεργίας και η αίτηση για το επίδομα 

Όπως είπε, μέχρι τις 10 Απριλίου θα πάρουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι και για όσες επιχειρήσεις μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή», ενώ οι υπόλοιποι που θα αρχίσουν να εγγράφονται από 1 Απριλίου, θα πάρουν τα χρήματα σταδιακά και έως 30 Απριλίου. Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία που θα παραλάβουν τα χρήματα.

Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

Τι θα γίνει με το δώρο Πάσχα

Όσον αφορά στο δώρο Πάσχα οι εργοδότες που ανέστειλαν τη λειτουργία της επιχείρησής τους θα πρέπει να το καταβάλουν έως τις 30 Ιουνίου, ενώ όσες επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά θα πρέπει να δώσουν το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους έως τις 15 Απριλίου. 

Παράταση στην πληρωμή των φόρων Μαρτίου έως 10 Απριλίου

Μάλιστα έχει προβλεφθεί ότι για το διάστημα που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους, το τμήμα του δώρου του Πάσχα θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σταϊκούρας:  Αντέχει η οικονομία για 2-3 μήνες και χωρίς «μαξιλάρι»

Συγκεκριμένα το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί:

  • Έως 30 Ιουνίου για τις επιχειρήσεις που είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ. Έως τις 30 Ιουνίου ο εργοδότης απαλλάσσεται από την επιβολή διοικητικών ή άλλων κυρώσεων, δεν ισχύει όμως το ίδιο εάν υπερβεί την καταληκτική ημερομηνία.
  • Έως Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου για τις εταιρείες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Μέχρι τις 10 Απριλίου, επιπλέον 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top