Τετράμηνη αναστολή για φορολογικές υποχρεώσεις και έκπτωση 25%

Ποιοι και πότε τη δικαιούνται

Κέρματα στο τραπέζι

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία εξόφλησης φόρων και δόσεων ρυθμίσεων προς την εφορία.

Χιλιάδες επιχειρήσεις και φορολογούμενοι, που πλήττονται από την κρίση πανδημίας του κορωνοϊού, αναζητούν να μάθουν εάν δικαιούνται 4μηνη αναστολή για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ή αν δικαιούνται την έκπτωση 25% στις οφειλές τους εάν τις πληρώσουν σήμερα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα 16 νέα μέτρα της επόμενης φάσης

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο δίνοντας σήμερα αναλυτικές οδηγίες για τις φορολογικές οφειλές μαζί με τους νέους ΚΑΔ, που εντάσσονται στην τεράστια λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων.

Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

Επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή: Δίνεται η δυνατότητα αναστολής των πληρωμών δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης παρέχεται έκπτωση 25% στις φορολογικές (πλην ΦΠΑ) υποχρεώσεις, εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενη ημερομηνία, για εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων, καθώς και για εταιρίες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση.

Εργαζόμενοι σε κλειστές επιχειρήσεις: Έκπτωση 25% στις φορολογικές (εκτός ΦΠΑ) και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενη ημερομηνία, για εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων. Αναστολή πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για 4 μήνες για εργαζόμενους που αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, ατομικές επιχειρήσεις με έως 5 εργαζόμενους: Αναβάλλονται οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρωτέες Μαρτίου, για 4 μήνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top