Κορωνοϊός: Ενισχύσεις - επιδοτήσεις για επιχειρήσεις και εργαζομένους

Συναγερμός για την οικονομία – Και ο Στουρνάρας στο Μαξίμου

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία και τις επιπτώσεις σε αυτήν από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη από τις 12 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα,  στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Κορωνοϊός: Δηλώνουν πιστοί και αγνοούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Εκεί συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το πρώτο πακέτο στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που έκλεισαν ή πρόκειται να κλείσουν, η λίστα των οποίων συνεχώς διευρύνεται για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Κρήτη- Νόσησε και γιατρός του ΝΙΜΙΤΣ

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες έκαναν λόγο για μηνιαίο επίδομα 500 ευρώ, συν την κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εξάλλου, η Κομισιόν άναψε «πράσινο φως» σε όλα τα Κράτη – Μέλη για να ρίξουν άφθονο χρήμα για την αντιμετώπιση των αναγκών στην Υγεία, αλλά και την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, εντείνεται η φημολογία για νέες δραστικές παρεμβάσεις, όπως το κλείσιμο εστιατορίων ή καφετεριών, τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από κυβερνητικά στελέχη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top