Κορωνοϊός: Επίδομα 718 ευρώ σε εργαζομένους γονείς για υποχρεωτική άδεια

Νέα δέσμη μέτρων από το υπουργείο Εργασίας

Εργαζόμενοι σε γραφείο

Νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης, μετά τη σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ,ΣΕΒ, ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ) το μεσημέρι της Τρίτης.

«Θα ληφθούν όλα υπόψη. Θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

Το μείζον θέμα της συζήτησης, που έγινε, αφορούσε το τι θα γίνει με όσους εργαζόμενους γονείς, πρέπει να μείνουν σπίτι για να κρατάνε τα παιδιά τους.

Στους νομούς της χώρας, που ήδη έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα, θα ενεργοποιηθεί η διάταξη που προβλέπει επιδότηση 718 ευρώ για 45 μέρες, σε όσους εργαζόμενους απέχουν από την εργασία τους, αν αυτή αναστείλει τη λειτουργία της λόγω ανυπαίτιου κωλύματος, έπειτα από κρατική απόφαση.

Εξάλλου, μια πρόταση, που φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι είναι να επιμερίζεται ο αριθμός των ημερών της αδείας που θα πάρει ένας εργαζόμενος γονέας. Παραδείγματος χάριν, αν ένας γονέας καθίσει 2 μήνες στο σπίτι, να αξιοποιήσει 20 μέρες από την κανονική του άδεια και οι 40 ημέρες να είναι από άδεια, που θα του δοθεί εκτάκτως και την οποία θα επωμιστεί εργοδότης και κράτος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top