«Κούρεμα» 365.000 ευρώ σε χρέη ζευγαριού προς τις τράπεζες

Εξαιρέθηκε από την εκποίηση η κύρια κατοικία τους και το όχημά τους

Χρήματα ψαλίδια

Γενναίο «κούρεμα» χρεών, ύψους 365.000 ευρώ, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Ρόδου για ζευγάρι συνταξιούχων, που χρωστούσε 390.000 ευρώ στις τράπεζες.

Η υπόθεση αφορά έναν 70χρονο συνταξιούχο και την 62χρονη σύζυγό του επίσης συνταξιούχο, οι οποίοι έχουν αποκτήσει τέσσερα ενήλικα –σήμερα- τέκνα.

Πώς θα γίνει το «κούρεμα» στεγαστικών δανείων με τη νέα πλατφόρμα

Οι οφειλές που είχαν προς τις τράπεζες ήταν αρκετά υψηλές (ο σύζυγος όφειλε περίπου 190.000 ευρώ και η σύζυγος 200.000 ευρώ) και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας - δια της δικηγόρου τους - αίτηση για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Η υπόθεσή τους εκδικάστηκε κανονικά και στις 18 Φεβρουαρίου το δικαστήριο εξέδωσε την υπ’ αριθμό 7/2020 απόφαση, με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση τους, ρυθμίζοντας με τον τρόπο αυτό τα χρέη τους, για τα οποία θα καταβάλουν συνολικά και οι δύο το ποσό των 25.000 ευρώ.

Ο συνταξιούχος θα καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ για τέσσερα χρόνια και η σύζυγός του το ποσό των 100 ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Επίσης, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο εξαίρεσε από την εκποίηση την μοναδική και κύρια κατοικία τους αλλά και το όχημά τους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top