Μειώνουν τις συντάξεις στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας!

Αναμένεται κύμα παραιτήσεων αν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους αξιωματικούς που υπηρετούν σε άκρως επικίνδυνες υπηρεσίες όπως στα πολεμικά  αεροσκάφη, τα υποβρύχια και τους βατραχάνθρωπους, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για μείωση των αποδοχών των συντάξεών τους. Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν αξιωματικοί στο Star αναμένεται κύμα παραιτήσεων σε νευραλγικές για την ασφάλεια της χώρας θέσεις.

«Mην τον είδατε τον Παναγή! Ανέκαθεν ο νομοθέτης σε αυτές τις επικίνδυνες κατηγορίες  έδινε κάτι παραπάνω λόγω της επικινδυνότητας και ειδικά με αυτά που γίνονται τώρα, πρέπει να αποδώσει η πολιτεία στη σύνταξη αυτά που τους πήρε» δηλώνει στο Star I Ανέστης Τσουκαράκης,  πρόεδρος της ανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.). Κι αυτό συμβαίνει μάλιστα όταν σε άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, αναμένονται αυξήσεις στις συντάξεις! 

Υπουργείο Εργασίας: Αυξάνονται από 1η Ιανουαρίου 620.000 συντάξεις!

Για παράδειγμα σήμερα ένας αλεξιπτωτιστής  με 25 έτη υπηρεσία 0προσθέτει στο συνταξιοδοτικό του άλλα 25 χρόνια, αφού πιάνονται διπλά. Με μισθό 1.800 ευρώ μικτά, σημαίνει ότι θα χάσει 110 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1.320 ευρώ το χρόνο.

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους ενστόλους πρώτης γραμμής, το Υπουργείο Εργασίας πήρε θέση.  Διευκρινίζει ότι η προωθούμενη αλλαγή για όσους έχουν πάνω από 42 χρόνια ασφάλισης θα καταργηθεί.

Κύκλοι του Υπουργού Εργασίας δήλωσαν πάντως στο Star: «Το νομοσχέδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δημόσια διαβούλευση. Στο τελικό κείμενο όμως που θα φτάσει στη Βουλή τα ποσοστά αναπλήρωσης θα επιστρέψουν στο 2% για όσους έχουν από 42 χρόνια ασφάλισης και πάνω όπως ήταν έως σήμερα και δεν θα επέλθει καμία αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς».  

Η ευγνωμοσύνη πάντως για τους ήρωες είναι το ελάχιστο που μπορεί να τους προσφέρει η Πολιτεία για να τους ανταποδώσει όλα όσα προσφέρουν. Απαιτούν όμως από την πολιτεία να τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή μόλις αποστρατευτούν.

Δείτε το video με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top