Κρήτη: Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Θα δημιουργήσει 7.500 νέες θέσεις εργασίας

Την Πέμπτη έπεσαν οι υπογραφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα δημιουργήσει 7.500 νέες θέσεις εργασίας και το κόστος υπολογίζεται σε 520 εκατ. ευρώ.

Climatherm Energy: 20 - 23/2 η διεθνής έκθεση στο Athens Metropolitan Expo

Ήδη, οι μπουλντόζες έχουν ξεκινήσει τις πρόδρομες εργασίες καθαρίζοντας το χώρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται γεολογικές και αρχαιολογικές έρευνες. 

Κορεσμένο το παλιό αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Το «Νίκος Καζαντζάκης», το αεροδρόμιο στη Νέα Αλικαρνασό, αν και δέχεται εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά της γης, δεν μπορεί να κρύψει τη φθορά του χρόνου. 

Το νέο αεροδρόμιο χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας, με δεδομένο ότι θα αντικαταστήσει το υπάρχον αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας, με 8 εκατομμύρια επισκέπτες. 

Στη φάση της κατασκευής του νέου αεροδρομίου θα εργαστούν τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι, ενώ όταν ολοκληρωθεί, μόνο οι άμεσες θέσεις απασχόλησης υπολογίζονται σε 7.500. 

Υπερσύγχρονο το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Υπολογίζεται ότι το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί ως και 10 εκατομμύρια επιβάτες! Θα διαθέτει 9 φυσούνες και 37 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών. Επιπλέον, θα λειτουργεί Εκθεσιακό Κέντρο σε επιφάνεια 3.000 τ.μ.! 

Την Πέμπτη στην Αθήνα υπεγράφη και η δανειακή σύμβαση για τη χρηματοδότηση του έργου με 180 εκ. ευρω απο την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων. 

Η ονομασία του νέου αεροδρομίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και είναι πιθανόν να αποκαλυφθεί, κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top