Τι έχουμε να πληρώσουμε... πριν φύγει το 2019

Δύο μέρες απομένουν για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις που τρέχουν

Μετά τα Χριστούγεννα και το εορταστικό κλίμα των ημέρων με τις ζεστές οικογενειακές στιγμές, ήρθε η ώρα της πληρωμής των υποχρεώσεων που τρέχουν. Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να στριμωχτούμε στις ουρές των τράπεζων και στις εφορίες για τις τελευταίες υποχρεώσεις του 2019.

«Θα τα πληρώσουμε τι να κάνουμε, θα κόψουμε από αλλού να τα δώσουμε» λέει πολίτης.

ΕΝΦΙΑ

Πρόκειται για την τέταρτη δόση που αφορά στα 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες. Το συνολικό ποσό είναι 2,53 δις € από τα 3 δις € πέρυσι μετά τη μείωση του 20%.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ έστω και σε αυτό το ποσοστό είναι μια ανάσα για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα πάμε δηλαδή να βρούμε την ανάπτυξη.

Τέλη κυκλοφορίας για το 2020 

Ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020. Το δημόσιο φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου 1,1δις €.

Όσοι μπήκατε στο σύστημα των δόσεων μην ξεχάσετε  ότι στο τέλος του μήνα λήγει μια ακόμα δόση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν 1,2 εκατ. οφειλέτες.

Το 43% του μηνιαίου εισοδήματος του φορολογούμενου πηγαίνει αναγκαστικά στην πληρωμή τελών και φόρων. Ας ελπίσουμε με το νέο φορολογικό σύστημα να υπάρξει δικαιότερη κατανομή.

Αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις 

Την προσεχή Τρίτη λήγει η πληρωμή για την τελευταία δόση του φόρου επιχειρησεων. Αφορά 6 στις 10 επιχειρήσεις και το κράτος φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία του 500 εκ.€.

Και φυσικά υπάρχει μια σειρά άλλων φόρων που περιμένουν τη σειρά τους, όπως ο φόρος ασφαλίστρων η δήλωση ΦΠΑ που είναι ίσως για πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις φορολογουμένων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top