Αυξήσεις στους εργαζόμενους σε τουρισμό-εστίαση με τη νέα συλλογική σύμβαση

Κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και τίθεται σε εφαρμογή

Υπουργείο Εργασίας

Σήμερα κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων (ΠΟΕΕΤ) στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας. Στην ΠΟΕΕΤ ανήκουν τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Ζαχαρωδών, Ταχυφαγείων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων,  Αρτοποιείων κ.α.

Η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας αφορά 400.000 εργαζόμενους. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας «πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα καθώς αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και, μάλιστα, αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης και όχι διαιτητικής απόφασης».

Το Υπουργείο Εργασίας προσθέτει στην ανακοίνωσή του ασκώντας κριτική για «καταστροφολογία» στον ΣΥΡΙΖΑ:  

«Επιβεβαιώνεται, παρά την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνεχίζουν να υπογράφονται στο πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων όπως προβλέπεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στηρίζουμε τον κοινωνικό διάλογο και υποστηρίζουμε έμπρακτα –μετά την τροποποίηση του ν. 1876/90 από την κυβέρνησή μας και τη ψήφιση του δικού μας νόμου ν. 4635/19- τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις καθώς και κάθε πρωτοβουλία που βελτιώνει τους όρους εργασίας και τις αμοιβές των εργαζομένων και διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top