Χαμηλώνουν τον πήχη για το μέρισμα στο ΥΠΟΙΚ: Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Προτεραιότητα η ενίσχυση στους ασθενέστερους

Χαμηλώνουν τους τόνους για το μέρισμα στο Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζουν να μετράνε τις αντοχές του φετινού Προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα για την όποια οικονομική ενίσχυση, έχουν οι οικονομικά ασθενέστεροι

Κοινωνικό μέρισμα: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΕΤΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Ο κουμπαράς του υπερπλεονάσματος αυτήν τη στιγμή έχει 436 εκατ. ευρώ, αλλά το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει στην άκρη τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για παν ενδεχόμενο. Ο άλλος... κουμπαράς, δηλαδή το Αποθεματικό του Προϋπολογισμού, είναι σχεδόν άδειος. Από τα 380 εκατ. ευρώ, πληρώνονται το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, τα χρέη στη ΔΕΗ, αλλά και νοσοκομεία, συγκοινωνίες, δικαστικές αποφάσεις. 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ 

Με αυτά τα δεδομένα, το διαθέσιμο ποσό είναι ζήτημα αν θα φτάσει στα 200 εκατ. ευρώ ή θα είναι ακόμη μικρότερο. Προτεραιότητα, σε κάθε περίπτωση είναι η ενίσχυση των πραγματικά αδύναμων. 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα ποσά όλης φετινής περιόδου θα δοθούν προκαταβολικά ως τις 31 Δεκεμβρίου και καλύπτουν το 50% του κόστους αγοράς πετρελαίου. Αρα απαιτούνται λιγότερα χρήματα απο ένα νοικοκυριό για να αγοράσει πετρέλαιο. 

ΥΠΟΙΚ: Μεγαλύτερο το επίδομα θέρμανσης με τη νέα κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση λέγοντας ότι επί ημερών του το επίδομα ήταν πολύ μεγαλύτερο. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top