Συντάξεις: Ξεκίνησε η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΦΚΑ

Τι αποκαλύπτουν για τον Νόμο Κατρούγκαλου και τη μείωση συντάξεων

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά των συντάξεων που αποκαλύπτουν ποια θα ήταν η μείωση στις συντάξεις εάν κοβόταν η προσωπική διαφορά που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου. 

Στο εκκαθαριστικό που θα αρχίσουν να βλέπουν από σήμερα οι συνταξιούχοι είναι η πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες που θα δουν πως διαμορφώνεται το ποσό της σύνταξής τους αφού όλο αυτό το διάστημα ήταν στο σκοτάδι.

Πώς θα δείτε τη σύνταξή σας μετά τον επανυπολογισμό

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ ΙΚΑ: "Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ"

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου του Star Κατερίνας Παναγοπούλου, αν προκύπτει ότι θα είχαμε μεγάλες μειώσεις αν κοβόταν τελικά η προσωπική διαφορά, ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ)  Αντώνης Νικολόπουλος, απαντά: «Η πλειονότητα των ενημερωτικών δείχνει ότι θα είχαν μεγάλες περικοπές αλλά λόγω του ότι υπάρχει προσωπική διαφορά δεν θα δουν καμία μείωση». 

Για παράδειγμα στο εκκαθαριστικό που δημοσιοπoίησε  στο ρεπορτάζ του το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η σύνταξη που λαμβάνει ο συνταξιούχος ανέρχεται σε 1.049 ευρώ μεικτά, μετά τον επαναυπολογισμό με τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου η σύνταξη πέφτει στα 698 ευρώ μεικτά. Δηλαδή προκύπτει όπως φαίνεται στο έγγραφο προσωπική διαφορά 350 ευρώ! 

«Ενδεχομένως και γι ' αυτό και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν προχώρησε στην έκδοση των εκκαθαριστικών. Δεν έχει ξανασυμβεί!» επισημαίνει επίσης ο κ. Νικολόπουλος. 

ΜΕΧΡΙ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Το απόγευμα ξεκίνησαν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά για συντάξεις Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ενώ αύριο στις 17.00 το απόγευμα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά και για το ΙΚΑ. Το υπουργείο ξεκινά από 15 Οκτωβρίου και ειδική πλατφόρμα για υποβολή ενστάσεων. Μέχρι 21 Νοεμβρίου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για όλους τους μήνες.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σήμερα οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας και συναντήθηκαν με τον Νότη Μηταράκη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top