Πώς θα δείτε τη σύνταξή σας μετά τον επανυπολογισμό

Αναρτώνται από σήμερα τα εκκαθαριστικά στον ΕΦΚΑ για 1,7 εκ. συνταξιούχους

Στοίβα από κέρματα

Τα εκκαθαριστικά των συντάξεών τους, μετά τον επανυπολογισμό, θα μπορούν να δουν από σήμερα περίπου 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι.

Στα εκκαθαριστικά, τα οποία παρέμεναν… «εν κρυπτώ και παραβύστω» από τον Δεκέμβριο του 2018 θα αποτυπώνονται τα νέα ποσά των συντάξεων, μετά τον επανυπολογισμό τους με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Οι συνταξιούχοι μπορούν να βρουν τα αναλυτικά στοιχεία για τη σύνταξή τους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. 

Σήμερα θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων του Δημοσίου, πρώην ΟΑΕΕ, πρώην ΕΤΑΑ, πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πρώην ΝΑΤ, ενώ την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, στις 17:00 ενημερωτικά σημειώματα πρώην ΙΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτό ταμεία.

Aπό τα ενημερωτικά σημειώματα, που θα αναρτηθούν, θα εξαιρεθούν:

- 256.137 συντάξεις, για τις οποίες δεν κατέστη δυνατός ο προβλεπόμενος από το νόμο 4387/16 επανυπολογισμός λόγω έλλειψης μηχανογραφικών δεδομένων

- 81.154 συντάξεις για τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία της σώρευσης καθώς και ειδικές κατηγορίες (πχ. δικαιούχους παραπληγικού επιδόματος) για τις οποίες θα ακολουθήσει η ανάρτηση ενημερωτικού σημειώματος μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Τι θα δουν οι συνταξιούχοι στα ενημερωτικά σημειώματα του επανυπολογισμού

Τα ενημερωτικά σημειώματα θα περιλαμβάνουν:

-    Την εθνική σύνταξη, η οποία θα κυμαίνεται από 345,6 ευρώ (για 15 έτη ασφάλισης) έως 384 ευρώ (για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης),

-    Την ανταποδοτική σύνταξη, το ύψος της οποίας εξαρτάται από τις εισφορές που είχε πληρώσει ο συνταξιούχους στον ασφαλιστικό του βίο

-    Την προσωπική διαφορά, η οποία προκύπτει από τη διαφορά ανάμεσα στο καταβλητέο ποσό πριν τον Μάιο του 2016 και το ποσό που βγαίνει από τον επανυπολογισμό.

Στα σημειώματα δε θα περιλαμβάνονται μια σειρά από μνημονιακές κρατήσεις, συγκεκριμένα οι περικοπές των νόμων 4051 και 4093, οι οποίος κρίθηκαν αντισυνταγματικές το 2015 από το ΣτΕ.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, θα εμφανίζονται μόνο η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και η εισφορά υγείας.

Πώς θα δείτε τα εκκαθαριστικά των συντάξεων

Για να δείτε τα εκκαθαριστικά των συντάξεών σας θα πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, efka.gov.gr.

Θα κατεβείτε στο σημείο, όπου γράφει «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για Συνταξιούχους», θα επιλέξετε την «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος» και στη συνέχεια θα πατήσετε στο «Είσοδος στην υπηρεσία».

Πληκτρολογώντας τα ασφαλιστικά σας στοιχεία (Αριθμό Μητρώου, Αριθμού Μητρώου ΔΙΑΣ) μπορείτε να δείτε σε μηνιαία βάση αναλυτικά την πληρωμή της σύνταξής σας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top