«Ξεκλειδώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί για 300.000 οφειλέτες

Ποιους αφορά – Τι πρέπει να γνωρίζουν

Δεμένα χρήματα

«Ανάσα» σε περίπου 300.000 οφειλέτες ετοιμάζεται να δώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το «ξεκλείδωμα» των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών και για τους φορολογούμενους, που είχαν υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 100 δόσεων του ν. 4336/2015 και εξακολουθούν να είναι συνεπείς.

Οι εν λόγω οφειλέτες είχαν ρυθμίσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους το 2015 σε έως 100 μηνιαίες δόσεις και παραμένουν στη ρύθμιση αυτή, συνεχίζοντας να πληρώνουν.

Με τις αλλαγές, που προωθούνται, όσοι από τους οφειλέτες αυτούς έχουν δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, θα μπορέσουν να παγώσουν μελλοντικές κατασχέσεις και να ανακτήσουν ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού τους.

Η διαδικασία για το ξεμπλοκάρισμα θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή, που ισχύει και για τους οφειλέτες, οι οποίοι θα ενταχθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Όσοι έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να αιτηθούν για ένταξη στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως για όσους είχαν υπαχθεί στις 100 δόσεις αλλά έχασαν τη ρύθμιση μετά τις 6 Μαΐου 2019. Οι οφειλέτες αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να υπαχθούν στις 120 δόσεις και η μόνη δυνατότητα που έχουν είναι να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top