Επαναστατική πρόταση για Airbnb και ενοικιάσεις φοιτητικών σπιτιών

Τι είναι η «διαλειμματική μίσθωση» ακινήτων

Φοιτητικο σπίτι

Μια νέα και επαναστατική πρόταση για τον τρόπο μίσθωσης των ακινήτων για βραχυχρόνια διαμονή, τύπου Airbnb, προτείνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της φοιτητικής στέγασης, καθώς με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων τα ακίνητα για φοιτητές είναι και λίγα και αρκετά ακριβά.

Έτσι θα «χτυπήσει» η εφορία τα αδήλωτα εισοδήματα σε Airbnb

Η πρόταση του ΠΑΣΥΔΑ ονομάζεται «διαλειμματική μίσθωση» και «παντρεύει» την ενοικίαση ακινήτου σε φοιτητές με τη βραχυχρόνια μίσθωση σε τουρίστες τη θερινή περίοδο.

Τι προβλέπει η πρόταση της «διαλειμματικής μίσθωσης» ακινήτων

Η μίσθωση των «διαλειμματικών ακινήτων» είναι μια αστικού τύπου μίσθωση, τουλάχιστον τριετής διάρκειας, αλλά θα διακόπτεται σε συμφωνημένη περίοδο.

Παραδείγματος χάριν, μπορεί να ξεκινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και να λήγει στα μέσα Ιουνίου, με τη λήξη της εξεταστικής περιόδου. Τότε ο φοιτητής θα αδειάζει αδειάσει το διαμέρισμα από τα προσωπικά του αντικείμενα και θα παραδίδει το ακίνητο στον εκμισθωτή για βραχυχρόνιες μισθώσεις τη θερινή περίοδο.

Η μίσθωση θα ξεκινήσει ξανά στα μέσα Σεπτεμβρίου ή σε όποια άλλη ημερομηνία έχει συμφωνηθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Το όφελος για μισθωτή και εκμισθωτή

Το όφελος του μισθωτή είναι ότι τους μήνες που διακόπτεται η μίσθωση δεν υπάρχει υποχρέωση για ενοίκιο. Επίσης, νοικιάζει ένα πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο ακίνητο. 

Το όφελος του εκμισθωτή είναι οτι έχει την ευχέρεια να ενοικιάσει το ίδιο ακίνητο στην βραχυχρόνια διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα να συνεχίσει την μίσθωση που σε άλλη περίπτωση θα αναγκαζόταν να κρατήσει το διαμέρισμα κλειστό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top