Γιατί οι 120 δόσεις πάνε προς «άτυπη» παράταση

Το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί την ένταξη ακόμα περισσότερων οφειλετών

Πορτοφόλι με χαρτονομισματα του ευρώ

Να πετύχει την ένταξη ακόμη περισσότερων οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων θέλει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο σχεδιάζει να θεσπίσει «άτυπη» παράταση.

Σε διάταξη, η οποία προβλέπεται να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης τις επόμενες ημέρες,, το υπουργείο Εργασίας θα ξεκαθαρίζει πως όποιος οφειλέτης καταθέσει αίτηση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του ΕΦΚΑ ή /και του ΕΤΕΑΕΠ για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων έως και την 30η Σεπτεμβρίου, ακόμα και αν αυτή δεν εγκριθεί άμεσα, δεν θα ακυρωθεί η αίτηση.

120 δόσεις: Σε ισχύ οι βελτιωμένες ρυθμίσεις - Τι αλλάζει σε κατασχέσεις

Με απλά λόγια, η υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και μετά την 30η Σεπτεμβρίου, αρκεί η αίτηση να κατατεθεί έως και την 30η Σεπτεμβρίου.

Για ποιους λόγους δίνεται «άτυπη» παράταση στις 120 δόσεις

1.    Η υπάρχουσα διάταξη είναι ασαφής σε σχέση με την προθεσμία «υποβολής» της αίτησης στη ρύθμιση και την προθεσμία «υπαγωγής» στη ρύθμιση.

2.    Λόγω τεχνικών ανεπαρκειών, που εξ’ αρχής  (δηλ. από το άνοιγμα της πλατφόρμας αιτήσεων τον περασμένο Μάιο) υπήρχαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των ταμείων, μεσολαβούν αρκετές μέρες ανάμεσα στην υποβολή της αίτησης και την έγκριση της.

3.    Ο αριθμός των αιτήσεων για τη ρύθμιση είναι, έως τώρα, μικρός. Με βάση τα στοιχεία των ταμείων, λίγο πριν το τέλος του περασμένου μήνα, κοντά μόνο στους 100.000 οφειλέτες είχαν εντάξει χρέη ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο άτυπος ελάχιστος στόχος στο Υπ. Εργασίας προβλέπει ένταξη 200.000 οφειλετών με χρέη 3 δισ. ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top