ΥΠΟΙΚ σε τράπεζες: Επιβραβεύστε τους συνεπείς δανειολήπτες

Ήδη, η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε σχετικά μέτρα

Λεφτα στο χέρι

Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την έμπρακτη επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών καλεί τις τράπεζες το υπουργείο Οικονομικών.

«Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναγνωρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των συνεπών δανειοληπτών», σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, με αφορμή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) για τους συνεπείς πελάτες στεγαστικών δανείων.

Η ΕΤΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ανταμοιβή των συνεπών πελατών στεγαστικών δανείων με μέτρα όπως: 

α) επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων, που πληρώνουν σε ετήσια βάση,

β) επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more κλπ.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του ΥΠΟΙΚ στις τράπεζες

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να επιβραβεύσει τη συνέπεια σε στεγαστικά δάνεια της. Είναι μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναγνωρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των συνεπών δανειοληπτών.

Αυτό πιστεύαμε και στις 18 Φεβρουαρίου 2019, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών τόνιζε ότι "πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να επιβραβευτούν αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης με πολύ μεγάλο κόπο κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες". Καλούμε και τις άλλες τράπεζες να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top