Φθηνή για διασκέδαση, πανάκριβη για… iPhone η Αθήνα

Αποκαλυπτική έρευνα της Deutsche Bank σε 56 μεγαλουπόλεις της υφηλίου

Τηλέφωνο iPhone

Φθηνή για διασκέδαση και… ραντεβού, αλλά πανάκριβη στα καύσιμα και τα iPhone αποδεικνύεται η Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank για τις τιμές σε 56 από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη.

Όσον αφορά το γενικό κόστος ζωής, η Αθήνα είναι μια (συγκριτικά) φθηνή πόλη, καθώς κατατάσσεται 34η, πίσω από πόλεις όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Δουβλίνο. Το μεγαλύτερο κόστος ζωής παρατηρείται στις πόλεις της Σκανδιναβίας και της Ελβετίας και τις μητροπόλεις των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τα ενοίκια, η Αθήνα είναι από τις πιο φθηνές μεγαλουπόλεις της έρευνας, ούσα στην 47η θέση με μέσο ενοίκιο ύψους 525 ευρώ. Ακριβότερη πόλη είναι το Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη, ενώ η ακριβότερη ευρωπαϊκή πόλη για ενοίκιο είναι η Ζυρίχη.

Φθηνή και για… ραντεβουδάκι είναι η Αθήνα, καθώς για ένα ταξί, δείπνο ή γεύμα για δύο άτομα σε μια παμπ, αναψυκτικά, δύο εισιτήρια κινηματογράφου και δύο μπίρες, το κόστος είναι 83,6 ευρώ στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, όταν σε Ζυρίχη, Όσλο, Τόκιο και Νέα Υόρκη πρέπει να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά.

Απλησίαστη είναι, από την άλλη, η Αθήνα στα καύσιμα, όπου μόνο στο Όσλο και στο Χονγκ Κονγκ χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ, αλλά και το… iPhone.

Οι φαν της Apple στην Ελλάδα θα πληρώσουν ένα iPhone 1.591 ευρώ, δηλαδή στην 5η ακριβότερη τιμή των 56 πόλεων. Πιο ακριβά κοστίζει μόνο σε Ινδία, Αργεντινή, Τουρκία και –ιδίως- Βραζιλία όπου φτάνει τα 1.803 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top