Στα πρόθυρα χρεοκοπίας: «Βόμβα» έτοιμη να σκάσει η ΔΕΗ!

Πρέπει να βρει 300 εκατ. ευρώ για να καλύψει δανειακές υποχρεώσεις

Σαν ηλεκτρική εκκένωση διαπέρασε τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, το εσωτερικό ενημερωτικό e-mail, το οποίο περιγράφει την οριακή κατάσταση της εταιρίας. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, με τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου του έτους, καταγράφονται ζημιές που ξεπερνάνε τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ πριν τελειώσει ο μήνας θα πρέπει να βρεθούν 300 εκατομμύρια, προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες και καταστούν απαιτητά τα δάνεια της!  

ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 3 ΔΙΣ ΟΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 

Ο ενεργειακός κολοσσός δείχνει να καταρρέει... 

«Το 2015 έγινε μια μεγάλη αύξηση των ανείσπρακτων λογαριασμών. Αν θυμάστε πέρασε ένα μεγάλο διάστημα, όπου υπήρχε ένα σιωπηλό "δεν κόβουμε". Αυτό το "δεν κόβουμε" οδήγησε να μην πληρώνει κανένας και φτάσαμε  σε αυτήν τη σημερινή κατάσταση.  Ξεπερνούν τα 2,5 και φτάνουν τα 3 δισ.  ευρώ (οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί)» σχολίασε μιλώντας στο Star o πρόεδρος της ΕΔΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας.   

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν και σπατάλες.  «Μισθώσαμε ένα αεροπλάνο να πάμε στην Ικαρία, για να εγκαινιάσουμε ένα πρότυπο βέβαια έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο κατασκευαζόταν 10 χρόνια και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια»  δηλώνει επίσης ο κ. Μπίτζας.  

Σχεδόν κάθε ημέρα η εταιρία χάνει από την αξία της.Μόνο σήμερα η μετοχή της έκανε "βουτιά" 16,03%!

ΔΕΗ: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΣΤΗ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος χαρακτηρίζει «κινδυνολογία» τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας: «Η κινδυνολογία για το μέλλον της ΔΕΗ συνεχίζεται, από τη ΝΔ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στόχος της είναι να πλήξει προεκλογικά την κυβέρνηση αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση που επιθυμεί να προωθήσει, άπαξ και εφόσον εκλεγεί». Η ίδια η ΔΕΗ υποστηρίζει: «Σε κάθε περίπτωση, εκτιμήσεις και χαρακτηρισμοί του τύπου "η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού", δεν έχουν καμία βασιμότητα. Η επιχείρηση είναι εύρωστη, υλοποιεί πρόγραμμα επενδύσεων 790 εκ. ευρώ το 2019 και μετασχηματίζεται γοργά».   

Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για το ζήτημα ο Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Σκάι, ενώ για ευθύνες που βαραίνουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς για την απαξίωση της ΔΕΗ, κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ.                                                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top