Εθνική τράπεζα: "Κούρεμα" στα «κόκκινα» στεγαστικά έως 35%

Τι ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Πάυλος Μυλωνάς

Κούρεμα

«Κούρεμα» του στεγαστικού δανείου, ακόμη και κάτω από την εμπορική αξία του ακινήτου, προβλέπει το νέο πρόγραμμα για τη ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, σε συνέντευξη Τύπου, το νέο πρόγραμμα θα οδηγεί σε σημαντική ελάφρυνση του ύψους της οφειλής για μια μερίδα δανειοληπτών, οδηγώντας σε σημαντική μείωση και τις μηνιαίες δόσεις. 

Με το νέο πρόγραμμα, η μηναία δόση μειώνεται κατά 1/3 σε σχέση με τη συμβατική που πλήρωνε μέχρι τώρα ο δανειολήπτης ενώ πρόσθετο όφελος θα υπάρξει για όσους δικαιούνται επιδότηση με βάση το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι οφειλέτες «κόκκινων» στεγαστικών δανείων ανέρχονται σε 250.000 και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, έως και 150.000 θα είναι αυτοί που θα μπορούν να επωφεληθούν από το νέο προϊόν.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να «επαναφέρει στη ζωή» το μη εξυπηρετούμενο χαρτοφυλάκιο στεγαστικών, υπολογίζοντας τις ανακτήσεις των αναδιαρθρώσεων στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας προβλέπει γενναία μείωση των κόκκινων στεγαστικών δανείων κατά 6 δισ. ευρώ έως και το 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top