Στις 30/6 θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια

Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη

Κόκκινα δάνεια

Στις 30 Ιουνίου 2019 συμφωνήθηκε με τους θεσμούς (που βρίσκονται στην Αθήνα για την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση) να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των δανειοληπτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως προβλέπει το νέο  πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο ψηφίσθηκε από τη Βουλή (Νόμος 4605/2019), σε αντικατάσταση του Νόμου Κατσέλη. 

Μέχρι την ημερομηνία αυτή εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη προς λειτουργία η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής των θεσμών διαφώνησαν με την άμεση έναρξη του συστήματος με «χειροκίνητη» διαδικασία, προκειμένου να μην αξιοποιηθεί από στρατηγικούς κακοπληρωτές («μπαταξήδες») που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα δάνειά τους.     

Υπενθυμίζεται ότι όταν ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  η διαδικασία θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη,  με άμεσο και ηλεκτρονικό έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Η παρακολούθηση των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη θα γίνεται μέσω άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα ενημερώνεται για την εξέλιξη που υπάρχει και τις οριστικές διατάξεις, αλλά αναμένεται να είναι έτοιμη προς λειτουργία αρκετά αργότερα (μέχρι το τέλος του 2019). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top