Στα χαρτιά η δωρεάν Υγεία: 8 στους 10 πληρώνουν από την τσέπη τους

Οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμη και τη συμμετοχή στα φάρμακ

Γιατρός

Δωρεάν Υγεία αλλά… μόνο στα χαρτιά έχουμε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνα της Alco για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

Οκτώ στους δέκα Έλληνες πλήρωσαν από την τσέπη τους τον γιατρό το τελευταίο εξάμηνο, με το 20% εξ αυτών να δηλώνει ότι έχουν δαπανήσει πάνω από 70 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο πολίτες δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες υγείας, ενώ ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τα άτομα άνω των 65 ετών, αφού  στην πλειοψηφία τους δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμη και τη συμμετοχή στα φάρμακά τους.

Την ίδια ώρα, το 70% του πληθυσμού παραμένει χωρίς οικογενειακό γιατρό, ενώ 4 στους 10 Έλληνες, που επισκέφτηκαν κάποια μονάδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δηλώνουν ότι έμειναν δυσαρεστημένοι.

«Η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, που αναδεικνύεται και από την έρευνα, είναι αποτέλεσμα των αποτυχημένων και επικίνδυνων πολιτικών που ακολουθήθηκαν. Η εικόνα, που αποκαλύπτεται, αποδεικνύει τις ευθύνες του υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους ασθενείς που δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για την υγεία τους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top