Μέχρι και κρεβάτια σε κήπο ενοικιάζονται μέσω Airbnb!

200% αυξήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια οι κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας

200% αυξήθηκαν την τελευταία διετία τα ακίνητα που διατίθενται μέσω Airbnb. Στην Κρήτη μάλιστα νοικιάζονται ακόμα και κρεβάτια σε κήπους! Η ιδιοκτήτρια μίλησε  στη Φαίη Σφακιωτάκη για το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.   

Τον επόμενο μήνα η πλατφόρμα για φορολόγηση μισθώσεων Airbnb

Οι ξένοι που έρχονται είναι από όλο τον κόσμο. Από τον Καναδά, από τη Νέα Ζηλανδία, από την Αγγλία, από τη Γερμανία και άλλες χώρες.   

Η Γκαμπριέλα Δαμιανάκη κατοικούσε μέχρι πρότινος στο εξωτερικό. Πριν τρία χρόνια σκέφτηκε να αξιοποιήσει το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του πατέρα της. Με τις κτιριακές υποδομές όμως να είναι σε κακή κατάσταση αποφάσισε να εκμεταλλευτεί και τον κήπο. Και κάπως έτσι, σύμφωνα με την ίδια, δημιούργησε ένα «κατάστημα χιλίων αστέρων».  

Μάλιστα ακόμη και οικογένειες με παιδάκια έμειναν για δυο εβδομάδες έξω… 

«Έχουμε ακόμα το παλιό τζάκι από την ταβέρνα που ήταν μια φορά και ο κόσμος ανάβει τη φωτιά εδώ. Κι έχει το κρεβάτι δίπλα, πίνει το κρασάκι του. Παίζει μουσική…»  δηλώνει η κ. Δαμιανάκη για την εμπειρία των ενοίκων του… κήπου.  

Κατάλυμα σε κήπο μέσω Airbnb! 

Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ  AIRBNB

Το 2016 οι τιμές στο Κολωνάκι κυμαίνονταν από 5 έως 7 ευρώ το τετραγωνικό και σήμερα έχουν φτάσει στα 13 με 16. Στο Γκάζι από τα 4 ευρώ έχουν εκτοξευθεί στα 11 με 14 ευρώ.    

 «Οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και 30% στα ενοίκια στις περιοχές με Airbnb καταλύματα κάτι το οποίο παρασύρει τις τιμές γενικά» δηλώνει ο  Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Δικτύου Κτηματομεσιτών. 

«Λαχείο» η Airbnb για Τσακαλώτο: Εκτινάχθηκαν τα φορολογικά έσοδα

Στην Κρήτη πολλοί φοιτητές μένουν ακόμα σε ξενοδοχεία και άλλοι καταφεύγουν σε λύσεις έκτακτης ανάγκης. 

Η εφορία ξεκίνησε να ρίχνει τις πρώτες «καμπάνες»  για «μαύρες»  μισθώσεις,  όμως οι ελεγκτικές διαδικασίες βρίσκονται ακόμα σε νηπιακό στάδιο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top