Πριν το Πάσχα θα δοθεί το επίδομα στέγασης – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Από 210 έως 630 ευρώ η πρώτη δόση

Δείτε τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για το επίδομα ενοικίου / Πηγή: ΕΡΤ

Αίτηση για να λάβουν το επίδομα στέγασης μπορούν να υποβάλλουν (επιτέλους) οι δικαιούχοι, καθώς η πλατφόρμα έχει ανοίξει εδώ και λίγες ώρες.

Οι δικαιούχοι πρέπει να μπουν στο www.epidomastegasis.gr και να πατήσουν στην επιλογή «Πολίτες» και στη συνέχεια «Είσοδος».

Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές πρέπει να δηλώσουν έως τον Ιούνιο

Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν τους κωδικούς του Taxisnet για συνεχίσουν και να υποβάλλουν τον ΑΜΚΑ, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά προκειμένου να κάνουν την αίτηση και να πάρουν το επίδομα ενοικίου.

Η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

Οι δικαιούχοι θα λάβουν πριν το Πάσχα από 210 έως 630 ευρώ, καθώς θα δοθεί τριπλή δόση αναδρομικά για τους μήνες  Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο

Έρχονται «δώρα Πάσχα» με επιδόματα, παροχές και ρυθμίσεις

Υπενθυμίζεται ότι η δόση για το επίδομα στέγασης θα είναι από 70 έως 210 ευρώ, ενώ η πρώτη πληρωμή θα είναι τριπλή, καθώς θα δοθεί αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Επίδομα ενοικίου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Όροι και προϋποθέσεις

Έτσι, οι δικαιούχοι θα λάβουν πριν το Πάσχα (σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου) από 210 έως 630 ευρώ, εφόσον έχουν μισθωτήριο από 1η Ιανουαρίου 2019.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις που ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι σε διαφορετικό όνομα από αυτό του ενοικιαστή, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το επίδομα θα δίνεται κανονικά.

Επίδομα ενοικίου: Τι γίνεται όταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι σε άλλο όνομα

Από 1/1/2020, όμως, οι δικαιούχοι θα πρέπει να φροντίσουν να δηλώσουν το δικό τους όνομα για να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα ενοικίου.

Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα ποσά για το επίδομα στέγασης

Οι δικαιούχοι και τα ποσά για το επίδομα στέγασης


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top