Θηλιά τα κόκκινα δάνεια – Τάζει πολλά αλλά δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση

Αντιδράσεις για τις «ρουκέτες» Δραγασάκη

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βουλιάζουν απο τα κόκκινα δάνεια, αλλά η κυβέρνηση δεν βρίσκει λύσεις. Αντιθέτως, επιδεινώνει την κατάσταση με δηλώσεις για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως αυτή που έκανε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο Γιώργος Γούναρης  ο οποίος μίλησε στο Star, έχει ένα μικρό καφέ στον Πειραιά. Πνίγεται απο την έλλειψη ρευστότητας, αφού οι τράπεζες δεν μπορούν πιa να δανείζουν. Έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες βουλιάζουν από τα χρέη και την παράλυση της οικονομίας.

Ο Πάνος Ρέππας έφαγε τη ζωή του στα θρανία για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, αλλά δηλώνει ότι "όταν έχεις μια οφειλή, είναι δύσκολο να αντέξεις". 

ΤΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ακούνε απελπισμένοι καθημερινά για ένα νέο κυβερνητικό σχέδιο, που θα λυτρώσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον  βρόγχο των κόκκινων δανείων και θα δώσει ώθηση στην οικονομία. 

Τι έχουν ακούσει απ΄το οικονομικό επιτελείο ;  

-Ότι ο πήχης προστασίας για την Α’  κατοικία θα φτάνει στις 250.000 ευρώ.

-Ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια ρύθμιση- ομπρέλα για κάθε είδους οφειλή, ακόμη και για τα καταναλωτικά δάνεια. 

-Ότι θα κουρευτούν τα δάνεια έως 20% , δηλαδή θα εφαρμοστεί η περίφημη  "σεισάχθεια"

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

Οι μήνες όμως περνούν και τίποτα δεν γίνεται, ενώ η οικονομία δεν αντέχει αυτά που λέει η κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογές. 

"ΡΟΥΚΕΤΕΣ" ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Και μέσα σ όλα αυτά ο Γιάννης Δραγασάκης, αντί να δώσει λύσεις, έριξε  μια «ρουκέτα»  για ενδεχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Δραγασάκης: Ίσως γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου επιτείνουν το πρόβλημα και προκαλούν θύελλα. 

ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

 «Όταν έχεις τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπεύθυνο για τα οικονομικά να λέει αυτό κι από την άλλη οι πάντες στην κυβέρνηση να σφυρίζουν αδιάφορα, ό,τι και να λέει η αντιπολίτευση, οφείλει σήμερα ο κ. Τσίπρας να βγει και να πει εάν πρόκειται να γίνει ανακεφαλαιοποίηση ή όχι»  τόνισε π πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος στον Σκάι.  

«Το είπε ο άνθρωπος σαν να μη συμβαίνει τίποτα και σαν μην υπάρχει καμία πολιτική και πιθανά ποινική ευθύνη σε αυτό» σχολίασε επίσης στον Σκάι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης.   

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Ενοχλημένος απο τις δηλώσεις Δραγασάκη, εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.  "Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα , όταν μιλάνε για τις τράπεζες" ανέφερε στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.   

Αιχμές Τσακαλώτου κατά Δραγασάκη για τα κόκκινα δάνεια!

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top