Αιχμές Τσακαλώτου κατά Δραγασάκη για τα κόκκινα δάνεια!

"Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα για τις τράπεζες"

Τσακαλώτος Βουλή

«Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τα κόκκινα δάνεια, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σε μια αναφορά που ερμηνεύεται ως αιχμή και κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη (ο οποίος  προειδοποίησε πρόσφατα για το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών). 

«Οι τράπεζες πέρασαν τα crash test φθάνουνε στους στόχους τους κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Επίσης, ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του πάντως ζήτησε να ερμηνευθούν με διαφορετικό τρόπο όσα υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης. "Όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μια συζήτηση απαιτεί να μπούμε στην ουσία  όσων είπε, που ήταν ότι ανέλυσε πως βλέπει η κυβέρνηση το θέμα και με ποιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε, και όχι να πούμε έχουν πρόβλημα οι τράπεζες. Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό.. Δεν είναι ωραίο να μιλά ο Δραγασάκης για να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης και να βλέπουμε αντιδράσεις που θέλουν μόνο και μόνο να δημιουργούν πρόβλημα" ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top