«Χαράτσι» στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Θα επιβληθεί και εισφορά αλληλεγγύης έως 10%

Μετάλλια ανδρείας στον στρατό

Νέο «χαράτσι» στα ποσά των αναδρομικών, που εισέπραξαν, θα κληθούν να πληρώσουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων.

Εκτός από τον φόρο που έχει ήδη παρακρατηθεί στα αναδρομικά, θα επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 2,2%- 10%, όπως θα διαπιστώσουν από το εκκαθαριστικό της φετινής φορολογικής τους δήλωσης.

Μάλιστα, η εισφορά θα επιβληθεί στο συνολικό φορολογητέο ποσό των αναδρομικών και όχι στο καθαρό που προέκυψε μετά την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος 20%.

Έτσι, οι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων θα δουν τα ποσά που εισέπραξαν να ψαλιδίζονται ακόμη περισσότερο και το συνολικό φορολογικό λογαριασμό να φουσκώνει.

Παράδειγμα

Στρατιωτικός με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 20.000 ευρώ το 2018 έλαβε καθαρό ποσό αναδρομικών 4.000 ευρώ καθώς του παρακρατήθηκε φόρος 1.000 ευρώ (20%).

Στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλει φέτος θα εμφανιστεί ως αυτοτελώς φορολογούμενο εισόδημα το συνολικό ποσό των αναδρομικών, δηλαδή τα 5.000 ευρώ, αφού θα συμπεριληφθεί και το ποσό που φορολογήθηκε με συντελεστή 20%.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 5%, που θα κληθεί να πληρώσει, θα υπολογίζεται βάσει αυτού του ποσού και θα ανέρχεται σε 250 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top