«Ναι» από το ΤΧΣ στη συγχώνευση της Eurobank με τη Grivalia

Η ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

eurobank επιγραφή γραφεία

Με τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έγινε η συγχώνευση της Eurobank με την εταιρία Grivalia. 

Η συμφωνία εγκρίθηκε την Κυριακή από τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων και αποσκοπεί στην κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με 1,2 δισ. ευρώ περίπου, με παράλληλη μείωση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank, μέσα από τη μεταφορά τους σε ένα ειδικό σχήμα ειδικού σκοπού.

Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα το ΤΧΣ αναφέρει:  

«Το Ταμείο προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον διατηρώντας την αξία της συμμετοχής του και κατοχύρωσε, πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συναλλαγής και τη διαδικασία αυτής, θα διασφαλιστούν πλήρως και δεν θα θιγούν τα οικεία δικαιώματα  που απορρέουν από τον νόμο 3864/2010 και την από  4/12/2015 υφιστάμενη Συμφωνία Πλαίσιο (RFA) με την τράπεζα Eurobank.

Η συναλλαγή ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας, προάγει την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξυγιαίνοντας το χαρτοφυλάκιο της νέας τράπεζας και συμβάλει στην περαιτέρω σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, που  σε κάθε περίπτωση αποτελεί έναν εκ των  βασικών  σκοπών του Ταμείου».

Το ΤΧΣ επισημαίνει επίσης ότι κατ’ εφαρμογή του ιδρυτικού του νόμου (Ν. 3864/2010)  «λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των Ελλήνων 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top