Δες πόσα λεφτά βάζεις στην άκρη για να μάθεις πώς θα "περάσεις"

Το 82% των πολιτών δε μπορεί να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ!

Γκισέ τράπεζας

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ΙΟΒΕ, για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων:  Το πρώτο συμπέρασμα που δεν φέρνει και το "πλατύ χαμόγελο" είναι ότι 6 στα 10 νοικοκυριά "τα φέρνουν βόλτα με το ζόρι", όπως λέει ο λαός. Για την ακρίβεια το  62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Από αυτό το 62% που δήλωσε ότι οριακά τα βγάζει πέρα, ένα  11% έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις για  να μπορέσει να είναι στοιχειωδώς εντάξει στις καθημερινές υποχρεώσεις του.

Η έρευνα του ΙΟΒΕ, δείχνει ότι μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί αρκετά πιθανή την αποταμίευση το προσεχές 12μηνο και μόλις 1% τη θεωρεί πολύ πιθανή. Αντιθέτως, για το 12% δεν είναι πιθανή και για το 70% είναι… απίθανη.

Με άλλα λόγια το 82% των νοικοκυριών στη χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ . Οι καταναλωτές που αναφέρουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αυξήθηκαν οριακά τον Οκτώβριο στο 14% του συνόλου, έναντι 12% τον Σεπτέμβριο. Οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες ίσα-ίσα ξεπερνούσαν τον Σεπτέμβριο τα 131,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ το Νοέμβριο του 2014 έφθαναν τα 164 δισ. ευρώ, δηλαδή από τα έτοιμα έχουν "γίνει καπνός" πάνω από 32 δισ ευρώ σε μια τετραετία.

Χαρακτηριστικά για το προσεχές μέλλον είναι δύο στοιχεία: 

-Το 95,5% θεωρεί απίθανο να αγοράσει αυτοκίνητο,  δηλαδή μόλις 4,5% το θεωρεί πιθανό, 

-Εκείνοι που σκέφτονται να αποκτήσουν κατοικία είναι ούτε 2 τους 100 (το ακριβές ποσοστό είναι 1,9%)! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top