Δεύτερη ευκαιρία για να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην εφορία – Δείτε πώς

Τι ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ

χρέη

Μια δεύτερη ευκαιρία για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 12 ή και 24 δόσεις δίνει η ΑΑΔΕ σε χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι ενώ είχαν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση, σταμάτησαν στην πορεία να πληρώνουν τις δόσεις, με αποτέλεσμα να τη χάσουν. 

Η ΑΑΔΕ με έγγραφό της διευκρινίζει ότι εάν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013 μπορεί να εντάξει το εναπομείναν ανεξόφλητο υπόλοιπο της ίδια οφειλής στην πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013.

Επίσης αν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013 έχει δικαίωμα να εντάξει το ανεξόφλητο υπόλοιπο στη ρύθμιση του ν. 4152/2013.

Η πάγια ρύθμιση χάνεται αν ο οφειλέτης:

  • Δεν καταβάλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες περισσότερες από μία δόσεις.
  • Καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για περισσότερο από ένα μήνα.
  • Δε συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις του στη φορολογία εισοδήματος και στη φορολογία Φ.Π.Α. κατά την περίοδο του υπαγωγής του στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών. Στην περίπτωση αυτή, η υπαγωγή του ίδιου χρέους για δεύτερη φορά σε πάγια ρύθμιση, μπορεί να γίνει αφού προηγουμένως τακτοποιηθούν οι ανεκπλήρωτες φορολογικές υποχρεώσεις (με υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων κ.λπ.
  • Δεν πληρώσει εμπρόθεσμα ή δεν εντάξει σε ρύθμιση τυχόν νέα οφειλή που θα προκύψει. Στην περίπτωση αυτή, η υπαγωγή του ίδιου χρέους για δεύτερη φορά σε πάγια ρύθμιση, μπορεί να γίνει αφού προηγουμένως τακτοποιηθεί η αποπληρωμή της νέας οφειλής.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top