Έρχονται οι ελληνικές «Ντίσνεϊλαντ»!

Κίνητρα για τη δημιουργία θεματικών πάρκων και επιδοτήσεις

Δεν θα μπορούσε η Αγροναυτική Εκστρατεία και ο μύθος για το χρυσόμαλλο δέρας να συντρίψουν τη δημοτικότητα των Πειρατών της Καραϊβικής; 

Οι 'Αθλοι του Ηρακλή δεν θα κέρδιζαν τα φώτα ακόμα και από τη Μίνι και το Μίκυ; 

Τόσο η ελληνική μυθολογία όσο και η ιστορία προσφέρουν υλικό για πάρκα πολύ καλύτερα της Nτίσνεϊλαντ και της Λέγκολαντ, ακόμα και σε κάθε πόλη της Ελλάδας. 

«Να δημιουργούμε μια εμπειρία για τον τουρίστα, να φεύγει ο τουρίστας από την Ελλάδα και να έχει και άλλες εμπειρίες. Αυτό το βλέπουμε και  το βλέπουμε και σαν τουριστική εταιρεία που έρχονται οικογένειες και θέλουν να  ταξιδέψουν στην Eurodisney  στο Παρίσι,   όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους  ενήλικους» δηλώνει η τουριστική πράκτορας Δανάη Μπεζεντάκου. 

Τα Υπουργεία Οικονομίας και Ψηφιακής Πολιτικής σχεδιάζουν τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση θεματικών πολιτιστικών πάρκων ψυχαγωγίας.

«Στο τελευταίο ΕΣΠΑ και στο ΕΠΑΝΕΚ για τουριστικά καταλύματα και την ενίσχυση του τουρισμού προβλέπονται θεματικά πάρκα ψυχαγωγίας τα οποία μπορεί να επιδοτηθούν» δηλώνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.    

«Το Μαντάμ Τισό, το μουσείο που υπάρχει στο Λονδίνο, σου δίνει και κάποιες φιγούρες πολιτικής, ιστορίας, οπότε αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά πολύ κοντά στη θάλασσα είναι πολύ σημαντικό» επισημαίνει επίσης η κ. Μπεζεντάκου.  

Έτσι ο αριθμός των τουρισμών που φέτος αγγίζει τα 35 εκατομμύρια θα μπορούσε να διπλασιαστεί. Ενδεικτικό είναι πως από την Ντίσνειλαντ στη Γαλλία έχουν περάσει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια επισκέπτες!   

Στο σχεδιασμό των αρμόδιων υπουργείων υπάρχει και η πρόβλεψη για τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο όπου θα μπορούν να γυρίζονται παραγωγές από όλο τον κόσμο. Ένα από τα μεγάλα ατού εκτός από τη φυσική ομορφιά είναι το υπέροχο φως του ήλιου που διαθέτει η Ελλάδα. 

«Από εκεί και πέρα το σχέδιο μας είναι να προχωρήσουμε γρήγορα στην παροχή εγγυοδοσίας από πλευράς του κράτους αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τις τράπεζες, προκειμένου να παρέχουν και εγγυοδοσίες στους δημιουργούς για να αντιμετωπιστούν και τα θέματα της ρευστότητας τα οποία είναι υπαρκτά» τονίζει ο κ. Κρέτσος.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top