Άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών για μείωση εισφορών ζητούν οι επαγγελματίες

Οι αντιδράσεις της αγοράς για σταδιακή μείωση της φορολογίας σε βάθος χρόνο

H σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες προκάλεσαν ανακούφιση στην αγορά. Οι εκπρόσωποί τους όμως ζητούν μιλώντας στο Star την επιτάχυνση στην εφαρμογή των νέων μέτρων μετά απο οκτώ πολύ δύσκολα χρόνια. 

Ο φόρος των επιχειρήσεων πήγε απο τον Ιούλιο του 2015 σε μια νύχτα απο το 26% στο 29% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ απο την 1η του χρόνου και τώρα θα ακολουθήσει αντίστροφη πορεία καθώς θα μειωθεί σταδιακά έως το 2020 στο 25%.

Τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους συστάθηκαν 21.180 επιχειρήσεις ενώ διαγράφηκαν 10.783. Μια ελπίδα αρχίζει να αχνοφαίνεται απο χρόνια στασιμότητας .Οι νέες επιχειρήσεις όμως ζητούν βοήθεια. .

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ απο 20% στο 13,3%  ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 

Και μείωση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες απο το 20% στο 13,3% υποσχέθηκε απο το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

«Πριν ένα χρόνο μας έλεγαν συνδικαλιστές της γραβάτας. Τώρα όμως κατάλαβαν όπως φαίνεται το δίκαιο των αιτημάτων μας» σχολιάζει ο δικηγόρος Χρόνης Περιβολάρης. 

Σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο έκλεισαν 200.000 μπλοκάκια με απώλεια εσόδων 1,2 δις ευρώ απο φόρους και εισφορές που θα κατέβαλλαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top