Τα ανέκδοτα του ΕΝΦΙΑ: Δίνουν έκπτωση 50% σε… μηδενικό ποσό!

Ίδιο ποσό με πέρυσι θα πληρώσει η πλειοψηφία των φορολογούμενων

Πως θα σας ακουγόταν μία έκπτωση της τάξεως του 50% στον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσετε; 

Όχι και άσχημη, έτσι; Αρκεί να βρείτε τρόπο να την υπολογίσετε επί… μηδενικού ποσού!

Ήρθε το ραβασάκι: Αυξημένος ο ΕΝΦΙΑ για 1 εκατομμύριο φορολογουμένους

Η περίπτωση ενός φορολογούμενου στην Πάτρα, την οποία ανέδειξε ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης, είναι από τα ευτράπελα του ΕΝΦΙΑ, τα «ραβασάκια» του οποίου έχουν αναρτηθεί από χθες στο Taxis.

ΝΦΙΑ: Δίνουν έκπτωση 50% σε… μηδενικό ποσό!

O συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν έχει ακίνητο, οπότε δεν οφείλει ΕΝΦΙΑ αλλά πάρ’ αυτά μπορεί να νιώθει τυχερός γιατί δικαιούται έκπτωση 50%!

«Ίδιος με πέρυσι στο 90% των περιπτώσεων ο φόρος»

Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπαίνουν στο Ε9 για να δουν το ποσό που πρέπει να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

«Ίδιος με πέρυσι στο 90% των περιπτώσεων ο φόρος στην Πάτρα»

«Όποιος δεν έχει τα χρήματα για πληρώσει τον φόρο ακινήτων, μπορεί να τον πληρώσει σε 12 δόσεις. Μάλιστα, στη ρύθμιση που θα κάνει μπορεί να βάλει μέσα τη δεύτερη και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος», επισημαίνει στο star.gr ο κ. Μπόκαρης.

Όπως εξηγεί, στην περιοχή των Πατρών, υπάρχουν και περιπτώσεις μείωσης του ΕΝΦΙΑ έως και 100 ευρώ, «ωστόσο στο 90% των περιπτώσεων ο φόρος είναι ίδιος με πέρυσι».

Υπάρχουν, βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο και περιοχές με μικρή αύξηση του φόρου, είτε στην πόλη είστε στα γύρω χωριά, η οποία κυμαίνεται από 20 έως 50 ευρώ.
 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top