ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις για 2.075 μόνιμες θέσεις εργασίας

Αναμένεται να δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα

ΑΣΕΠ προκηρύξεις

Τρεις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις πρόκειται να δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα. Οι προκηρύξεις αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 2.075 μόνιμων υπαλλήλων σε δημόσιους φορείς, δήμους και νοσοκομεία.

Αναμένεται η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνολικά θα ανοίξουν 757 μόνιμες θέσεις σε ΟΤΑ και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης. Το προσωπικό στους δήμους θα απασχοληθεί ως επί το πλείστον στον τομέα της καθαριότητας. 

Οι θέσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν είναι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) παρ’ όλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, η πλειονότητά τους θα καλυφθεί από υποψήφιους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης – που θα είναι και οι περισσότερες – μεταξύ άλλων θα ζητηθούν καθαριστές, προσωπικό γενικών καθηκόντων, φύλακες, επιστάτες καθαριότητας, εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων αλλά και εξωτερικών χώρων.

Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη που αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας. Πρόκειται για συνολικά 118 μόνιμες θέσεις σε δήμους με τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεωμορφολογίας και γεωγραφικής θέσης, που έχουν πολλά κενά σε θέσεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εγκρίνει τις θέσεις, οι οποίες – όπως αναφέρουν πηγές – θα είναι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα – το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου – θα εκδοθεί και η προκήρυξη για τις 1.200 μόνιμες θέσεις για προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία.Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που προβλέπει τις εν λόγω προσλήψεις. Μάλιστα, εκτός από διοικητικό προσωπικό, θα προκηρυχθούν θέσεις για νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα φυσικοθεραπευτές ΤΕ και λογοθεραπευτές ΤΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top