Μύκονος: Eνοίκια μέχρι 10.000 ευρώ την ημέρα «μαύρα»

Οργιάζει η φοροδιαφυγή στα νησιά των Κυκλάδων

Χρυσές δουλειές κάνουν ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, καθώς "φουσκώνουν" τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, νοικιάζοντας κυρίως σε ξένους μεγιστάνες τα ακίνητα τους, χωρίς να δηλώνουν στην εφορία ούτε μισό ευρώ. 

Είναι ενδεικτικό ότι το ενοίκιο για μια πολυτελή βίλα μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10.000 ευρώ την ημέρα! 

«Ανεβάζουν βίντεο των ακινήτων τους, τα διαφημίζουν και πληρώνονται σε λογαριασμούς στην Ευρώπη ή την Αμερική» δηλώνει ο  Θανάσης Κοπανάς, Μέλος της  Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας. 

ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ Ή ΜΕΣΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΥΨΗΛΟΥΣ" ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τα πολυτελή καταλύματα διαφημίζονται σε sites του εξωτερικού, που απευθύνονται σε «βαριά» πορτοφόλια και οι πληρωμές γίνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ελλάδας. Υπάρχουν, ωστόσο, ουκ ολίγες περιπτώσεις όπου οι "χρυσές" συμφωνίες γίνονται μέσω τουριστικών γραφείων και οι πληρωμές γίνονται με μετρητά επί τόπου. 

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 20.000 ΕΥΡΩ!

Αυτό που φαίνεται να συγκινεί ιδιαιτέρως τους υψηλούς επισκέπτες είναι η έντονη νυχτερινή ζωή σε υπερπολυτελή- στα όρια της πρόκλησης- κέντρα διασκέδασης. 

Οι ελεγκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει εξειδικευμένα sites στο εξωτερικό και το Λονδίνο χαρακτηρίζεται "Μέκκα". Ξένοι μεγιστάνες για μια απλή ηλεκτρονική κράτηση καλούνται να πληρώσουν από 2.000 ως 10.000 ευρώ για τα... απλά τραπέζια και τουλάχιστον 20.000 ευρώ για τα πρώτα τραπέζια. Φυσικά τίποτε από αυτά δεν δηλώνεται στην εφορία. 

"ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ" Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι έλεγχοι για τη μικρομεσαία φοροδιαφυγή. Ταβέρνα στη Σίφνο, όπου έτυχε να τρώει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έκλεισε για 48 ώρες επειδή "ξέχασε" να κόψει αποδείξεις. Βαριά καμπάνα έπεσε σε καταδυτική σχολή στην Αντίπαρο, που απέκρυψε 3.390 ευρώ, ενώ "λουκέτο" μπήκε σε φανοποιείο στην Κόρινθο που δεν έκοψε αποδείξεις περίπου 1.000 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top