Σπίρτζης: Στόχος η μείωση των διοδίων με αναλογικό σύστημα

Τι δήλωσε ο υπουργός Υποδομών για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων

Σπίρτζης: Στόχος η μείωση των διοδίων

«Η μείωση των διοδίων είναι η μεγάλη πρόκληση του μέλλοντος» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης , σε συνέντευξή του στην «RealNews»  στην οποία ανέφερε ότι ήδη διεξάγεται διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, με τα οποία η χρέωση θα μπορεί πλέον να είναι ανάλογη μετα χιλιόμετρα που διανύθηκαν.       

Ο κ. Σπίρτζης  άσκησε κριτική στο ύψος των τιμών των διοδίων που προβλέφθηκαν  στις συμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι  δεν ελήφθησαν υπ' όψιν η κοινωνία και οι οικονομικές δυνατότητες των πολιτών.

Όπως πρόσθεσε  «μετά από διαπραγματεύσεις η παρούσα κυβέρνηση πέτυχε απαλλαγές των συμπολιτών μας με αναπηρία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, των ανέργων στην Εγνατία, των περιοχών χωρίς εναλλακτική όδευση, των ακριτικών περιοχών και ειδικά εκπτωτικά τιμολόγια για τους συχνούς χρήστες».

«Οι επεκτάσεις όλων των αυτοκινητοδρόμων μπορούν να συνοδευτούν από μείωση των διοδίων και μετατροπή του χρόνου κάθε παραχώρησης. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε για το μέλλον» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Για τον υπουργό Υποδομών επόμενο βήμα επίσης είναι λειτουργική και περιβαλλοντική ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top