Συμφωνία ΟΣΕ – Motor Oil Hellas για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής

Σύνδεση της βιομηχανικής περιοχής των Αγίων Θεοδώρων με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και της Motor Oi Ηellas -με τη συμβολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών-  για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου αλλά και άλλων βιομηχανιών της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων, με τον Ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με το βασικό σιδηροδρομικό άξονα.

«Μέσα στην κρίση είναι πραγματικά  ελπιδοφόρο  συγκεκριμένες εταιρείες να χρηματοδοτούν υποδομές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες»  δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ο κ.  Γιάννης Βαρδινογιάννης,  Αντιπρόεδρος της Μotor Οil Ηellas τόνισε: «Είναι το αυτονόητο να θέλει οποιαδήποτε βιομηχανία να συνδεθεί με ένα δίκτυο για να μπορεί να έχει πιο δυνατή θέση στο κομμάτι των μεταφορών των προϊόντων της».  

Η γραμμή θα έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και θα υπάρξει υποδομή για ηλεκτροκίνηση.  

Όπως επισήμανε ο κ. Γιάννης Κοσμαδάκης,  αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Mοtor Oil Hellas,  «ο προϋπολογισμός θα είναι γύρω στα 12 εκατ. ευρώ», ενώ το κόστος και την  κατασκευή τα αναλαμβάνει ο Όμιλος.  

Το έργο θα παραχωρηθεί ως δωρεά από την εταιρεία προς τον ΟΣΕ. Η γραμμή δεν θα εξυπηρετεί μόνο εμπορευματικές μεταφορές, αλλά και επιβατικές, ενώ το σύνολο του έργου υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο. 

«Ο ΟΣΕ έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη δραστηριότητα με σκοπό να ενισχύσει την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου» δήλωσε ο   διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Θεοχάρης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη,  όπου υπάρχουν υποδομές της Motοr Oil  Hellas.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top