ΑΔΜΗΕ: Θα «καίει» η τιμή του ηλεκτρικού στις ώρες αιχμές

Προτείνει ριζικές αλλαγές στον υπολογισμό του ρεύματος

 Ριζικές αλλαγές στον υπολογισμό του ρεύματος προτείνει ο ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να αποφεύγεται η υπερφόρτωση του συστήματος. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα χρεώνονται περισσότερο αν χρησιμοποιούν τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές τις ώρες αιχμής.

Η χειμερινή περίοδος αιχμής είναι:  Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος  από τις  6  μέχρι τις  8 το βραδυ.

Η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής είναι απο τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, 9 με 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο ΑΔΜΗΕ προτείνει να χρεώνονται περισσότερο όσοι καίνε ρεύμα  εκείνες τις ώρες και λιγότερο όσοι χρησιμοποιούν τις συσκευές εκτός των ωρών αιχμής.

 «Σκάφτονται τις ώρες αιχμής να τις μετρούν συνολικά σε όλους τους καταναλωτές και να καθορίζουν την τιμή συνολικά. Αν είναι κάποιο τέχνασμα για να αυξήσουν τις τιμές εμείς σαν  συνδικάτο είμαστε αντίθετοι» δηλώνει  ο  Γεράσιμος Καζανάς,  ταμίας  της ΕΔΟΠ ΔΕΗ.

Η χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας με βάση την ώρα, θα γίνει πολυ πιο εύκολη όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των έξυπνων μετρητών στα σπίτια. Μια διαδικασία ωστόσο η οποία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν οι τελικές αποφάσεις τις ΡΑΕ για τις χρεώσεις που θέλουν να επιβάλουν ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ,  οι οποίες  αναμένεται να δημιουργήσουν μικρές αυξομειώσεις στα τιμολόγια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top