Δραματική περικοπή στο ΕΚΑΣ - Μόλις στα 35 ευρώ!

Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Μόλις 35 ευρώ θα πάρουν την επόμενη εβδομάδα 185.000 χαμηλοσυνταξιούχοι αφού για μία ακομη φορά το ΕΚΑΣ ψαλιδίζεται!  

«Τα φάρμακα δεν τα παίρνω όλα έκοψα το φαγητό. Για να μην μου κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα έκοψα το φαγητό. Ντρεπόμαστε τα εγγόνια μας,  θα έρθουν οι γιορτές και δεν έχουμε να τους δώσουμε μία σοκολάτα. Σε πιάνουν τα κλάματα και κρύβεσαι να μην τα δεις που ποθείς να τα δεις τέτοιες μέρες» δηλώνει χαρακτηριστικά στην κάμερα του Star, ένας από τους συνταξιούχους που   βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς μετά το πλήθος των περικοπών, τώρα χάνουν και το τελευταίο βοήθημα που είχαν για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Μόνο όσοι παίρνουν σύνταξη μέχρι 585 ευρώ θα λαμβάνουν πλέον ΕΚΑΣ κι αυτό θα ανέρχεται μόλις σε 35 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΣ έφτανε 230 ευρώ, μειώθηκε πέρσι στα 115 ευρώ και τώρα πέφτει στο 1/3. Από το 2016 έως το 2018 το ΕΚΑΣ περικόπτεται κατά 808 εκ., χρήματα δηλαδή που χάνουν οι πιο ασθενέστεροι

Το ΕΚΑΣ καταργείται για 50.000 συνταξιούχους που λάμβαναν 28 ως 86 ευρώ.

Το παράδοξο της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας είναι ότι 35 ευρώ το μήνα θα παίρνει και ο συνταξιούχος των 350 ευρώ αλλά και ο συνταξιούχος των 580 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα υπήρχε κλιμάκωση.  

 «Το ΕΚΑΣ που έκοψαν σημαίνει ότι κόβουν απ τη ζωή αυτού που το παίρνει.  Και γι’ αυτό και για όλα τα άλλα κάνουμε τη συγκέντρωση στις 15 του Δεκέμβρη στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα»  δηλώνει ο Δήμος Κουμπούρης,  Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top