Σαουδική Αραβία: Αίτημα ΝΔ σε Επιτροπή Εξοπλιστικών να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης

Μεταξύ αυτών ο Βασίλης Παπαδόπουλος και ο ταξίαρχος Παπαδάκης

Σ. Αραβία: Αίτημα ΝΔ να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι

Επίσημο αίτημα για να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία κατέθεσε η ΝΔ στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών.

Διαβάστε ακόμη: Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Μεταξύ αυτών, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να ενημερώσουν αναλυτικά την επιτροπή ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόξενος στο Ριάντ κ. Ηλίας Κλουβάτος, ο Γενικός  Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Αμύνης Αντιναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής  Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος κ. Κοσμάς Βούρης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Γιάννης  Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Παπαδάκης, ο επιχειρηματίας μεσάζοντας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οικονομολόγος κ. Τζον Σφακιανάκης, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επίσης την ακρόαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), κ. Θεόφιλου Βασιλείου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές αν έχουν ήδη υπογραφεί και πόσες συμβάσεις των Ε.Α.Σ. με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top