Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για τη φοροδιαφυγή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε

Σε υψηλούς τόνους έγινε στη βουλή η συζήτηση για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες.

Σε μια σύγκρουση κορυφής η κυβέρνηση κατέθεσε έγγραφα που όπως υποστηρίζει αποδεικνύουν ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Η αντιπολίτευση όμως επέμεινε ότι υπάρχει σκάνδαλο προαναγγέλλοντας ακόμη και Eξεταστική.

Μητσοτάκης: «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» - «Σε οποιαδήποτε χώρα ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπ. Άμυνας»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Κάνετε κακό στη χώρα με τη συμπεριφορά σας - Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής»

«Δε θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός.

«Γιατί ενώ η Βουλή είχε εγκρίνει διακρατική συμφωνία εμπλέξατε μεσάζοντα;» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι διακρατική συμφωνία, δεν υπάρχει κανένας μεσάζων.  Τα χρήματα θα πήγαιναν από το ΥΠΟΙΚ Σαουδικής Αραβίας στο ελληνικό ΥΠΟΙΚ» τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Καμμένος: Τελειώνει εδώ το παραμύθι – Δεν υπάρχει μεσάζων, νόμιμη η συμφωνία

Ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ είχε επιβεβαιώσει τη νομιμότητα του πληρεξουσίου για τον Βασίλειο Παπαδόπουλο στις 17 Νοεμβρίου 2016. Όμως τέσσερις μέρες μετά, έστειλε μήνυμα στο υπουργείο Εξωτερικών, λέγοντας ότι τελικά σύμφωνα με πηγή του, οι Σαουδάραβες ζητούν απευθείας συμφωνία χωρίς άλλη διαμεσολάβηση.

«Ο υπουργός ρώτησε τον πρέσβη να κατονομάσει την πηγή και ο πρέσβης στο Ριάντ είπε “Τζορτζ Σφακιανάκης” σύμβουλος του Παπακωνσταντίνου» είπε κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν αφήνετε τους βουλευτές να δουν τα απόρρητα και τα διαβάζει ο Πρωθυπουργός εδώ μέσα, αυτό είναι συγκάλυψη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ δουλεύει για μεσάζοντες  αντί να απολογείται για την σκευωρία, έχετε το θράσος να μιλάτε» επέμεινε ο Πρωθυπουργός.

«Να μας πείτε τι λέει το τηλεγράφημα του Πρέσβη, στα τέλη Αυγούστου πριν έρθει η αποστολή των Σαουδαράβων» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου» - «Αναδείχθηκε κ. Μητσοτάκη ότι φτιάξατε μια σκευωρία»

Η ΔΗΣΥ ζήτησε να κατατεθεί στη βουλή η κατάθεση στο στρατοδικείο του Ταξίαρχου που υποστήριξε ότι οι Σαουδάραβες δεν αναγνώριζαν κανένα μεσάζοντα.

Γεννηματά: «Ελπίζω να χαίρεστε για το επίπεδο και το δηλητήριο που σπέρνετε στην πολιτική ζωή, κ. Τσίπρα»

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για τη φοροδιαφυγή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του STAR, Ειρήνης Σαββοπούλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top